INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERLATIVELE GSP

VIDEO EXCLUSIV De ce nu reușesc fotbaliștii români în străinătate? Problema sesizată de Mircea Lucescu, antrenorul anului în Ancheta GSP

Mircea Lucescu // FOTO: Imago
Mircea Lucescu // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 16:10 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 20:06

GALA GSP 2021. La aproape 77 de ani, Mircea Lucescu impresionează în continuare. A fost desemnat pentru a 5-a oară „Antrenorul anului” în cea mai respectată anchetă de final de an din tot sportul românesc.

După un an perfect la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a vorbit despre problemele fotbaliștilor români și a explicat de ce aceștia nu reușesc să se impună la cluburile din străinătate.

Lecția lui Lucescu
EDITORIAL
Lecția lui Lucescu

VIDEO De ce nu reușesc fotbaliștii români în străinătate? Care e problema sesizată de Mircea Lucescu

- Care e problema fotbalistului român? De ce nu reușim să ținem pasul cu Vestul?
- Pentru că nu ne preocupăm așa cum trebuie! De creșterea jucătorilor spun! Înainte, antrenorii erau foarte preocupați de fotbaliștii tineri, de cum cresc, de cum sunt educați. La noi încă nu se găsesc resorturile. În perioada aceea mai era o discuție importantă. Cluburile aparțineau departamentelor, ministerelor, universităților. Ei depindeau atunci de performanțele sportive. Așa că erau foarte implicați. 

- S-au dus acei ani, domnule Lucescu...
- Nu-i de mirare că oameni extrem de importanți din politic forțau prezența lângă sportivi. Pentru că știau ce imagine le dau! S-a creat un sistem favorabil marii performanțe. Jucai sub o presiune care azi nu mai e. Ziua meciului și cam atât. În vremea mea, un fotbalist era înconjurat cu foarte multă atenție. Așa că simțea răspunderea pe care o are. Privirea și aprecierea pe care le ofereau oamenii. Azi nu mai e asta! Entuziasmul a dispărut! Azi e un dezinteres uriaș. Doar ziarele și emisiunile unde se mai discută. Atât! Puțin!

24 de trofeea adunat Mircea Lucescu în Ucraina: 3 cu Dinamo Kiev și 21 cu Șahtior

Câștigătorii trofeului Antrenorul anului în Ancheta GSP

De ce nu reușesc fotbaliștii români în străinătate? Problema sesizată de Mircea Lucescu, antrenorul anului în Ancheta GSP

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

„Hagi și Popescu i-ar fi transferat? Moruțan și Cicâldău sunt bani aruncați!”. Românii Galatei, puși la zid!

EXCLUSIV Ședință la FRF pentru stabilirea noului selecționer » 10 nume pe lista Federației

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  23 Decembrie 2021, 06:09

Pai poate ne explica cum tinerii vor fi magici in Ukraina, Ukraina, Turcia....paentru ca in Italia la Brescia Romena ne-am lamurit deja.

laur_gr
laur_gr  •  22 Decembrie 2021, 21:41

Ar trebui intrebat mai des nea' Mircea pentru ai cere parerea despre probleme si solutii ale fotbalului din Romania. Ar trebui sa profitam de experienta lui macar sa stim ce ar trebui sa facem si ce ne lipseste.

mafa
mafa  •  22 Decembrie 2021, 21:08

Atunci se castiga 2000 de lei pe luna , domnule Lucescu, acum tineri viseaza la milioane...de euro.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează