Articol de Andrei Crăiţoiu, Ionuţ Iordache, Remus Dinu, Cezar Titor - Publicat sambata, 14 iunie 2025 11:56 / Actualizat sambata, 14 iunie 2025 11:56
Anglia U21 s-a impus lejer în prima partidă de la turneul final din Slovacia, scor 3-1 cu Cehia U21, iar englezii au surprins la final cu meniul oferit jucătorilor.
„The Three Lions”, varianta de tineret, este una dintre marile favorite ale turneului din Slovacia. Englezii au cel mai valoros lot de la Campionatul European U21 – 412 milioane de euro. Prin comparație, întreaga Superligă este cotată la doar 258 de milioane de euro!

Tino Livramento, fundașul stânga al celor de la Newcastle, este dorit de mai mulți granzi din Premier League, în timp ce Harvey Elliott și Jarell Quansah tocmai s-au încununat campioni cu Liverpool.
Burgeri și cartofi prăjiți după meci pentru tinerele vedete ale Angliei U21
Ethan Nwaneri este noua senzație a „tunarilor” și cel mai bine cotat jucător de la Euro U21 – 55 de milioane de euro. Archie Gray, la doar 19 ani, a cucerit anul acesta Europa League cu Tottenham, după ce a prins 11 meciuri în competiția europeană. A jucat chiar și în finala cu Manchester United, scor 1-0, e adevărat, doar câteva minute spre final.
Puștii pregătiți de Lee Carsley nu au avut niciun fel de emoții la debutul din Slovacia: 3-1 cu Cehia U21. Au marcat Elliott, Rowe și Cresswell, respectiv Daniel Fila, fost coleg al lui Ionuț Radu la Venezia.
Iar după finalul partidei, pe jucătorii din Albion îi așteptau caserolele cu gustarea de după meci. Nu toți au avut același meniu, dar cei mai mulți au optat pentru burgeri sau fingers de pui cu cartofi prăjiți și mult ketchup!

Fabius Antal: „E o bombă inflamatorie”
Fabius Antal, un expert în nutriție care elaborează strategii pentru sportivi de performanță, a explicat pentru GSP.ro de ce o astfel de gustare nu este recomandată sportivilor:
„Faptul că, la un asemenea nivel de performanță, se tolerează o alimentație pro-inflamatorie este, sincer, absurd. Chiar dacă un burger oferă un minim de proteină din carnea de vită, combinația cu pâinea albă, grăsimile oxidate și sosurile ultraprocesate transformă masa într-o bombă inflamatorie”.
El a continuat: „Astfel de alegeri nu-și au locul nici înainte, nici după meciuri, și nici în perioada competițională. Aceste alimente aduc o încărcătură mare de reziduuri metabolice, încetinesc digestia, cresc inflamația sistemică și, implicit, sporesc semnificativ riscul de accidentări”.
„Chiar și în cazul persoanelor sedentare, astfel de mese ar trebui limitate la o dată pe săptămână. Dar în cazul sportivilor de înaltă performanță? Este pur și simplu un sabotaj alimentar. Facilitează distrugerea lentă a organismului, sub masca «recompensei» sau a «meselor de relaxare»”
Fabius Antal, expert în nutriție
Ce ar trebui să mănânce un fotbalist după meci
Specialistul în nutriție a făcut și câteva recomandări privind gustările post-meci: „Ai nevoie de o combinație rapidă de carbohidrați și proteine. O masă ideală ar fi orez cu somon, cartof dulce cu ouă sau curcan slab, ori o băutură proteică cu banană și ovăz. Și, foarte important, surse de omega-3 și antioxidanți – somon, fructe de pădure, ceai verde – pentru a reduce inflamația și a accelera recuperarea.”
O asemenea gustare au primit jucătorii Germaniei după semifinala cu Portugalia din Liga Națiunilor. Jurnaliștii GSP i-au surprins atunci pe nemți că aveau caserole pline cu sushi.




Csikszereda pregătește lovitura înaintea meciului cu Dinamo » Negocieri cu fundașul lui Robbie Keane