INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GEST CONTROVERSAT

Cel mai în formă jucător din Premier League susține un candidat la președinție acuzat de sexism, xenofobie și rasism

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 12:35

Lucas Moura (26 de ani), ales jucătorul lunii august în campionatul englez, l-a apărat pe populistul Jair Bolsonaro: ”Dacă ar fi într-adevăr rasist, ar fi la închisoare”.

După un debut de sezon impresionant, fiind declarat MVP-ul lunii august în Premier League, Lucas Moura este în centrul unui scandal în Brazilia. Jucătorul lui Tottenham îl susține la alegerile prezidențiale din 7 octombrie pe Jair Bolsonaro, un politician foarte controversat.

Înjunghiat în abdomen

În vârstă de 63 de ani, fost ofițer în armată cu origini italiene, candidatul extremei drepte este recunoscut pentru comentariile sale rasiste, sexiste, homofobe, xenofobe. I se spune "Donald Trump al Braziliei".

Pe 6 septembrie, în timpul campaniei din orașul Juiz de Fora (statul Minas Gerais), acesta a fost înjunghiat în abdomen de un individ care s-a strecurat printre agenții de securitate, dar politicianul a supraviețuit atacului.

41556916 302223890565815 3731969711391375360 n

Și Ronaldinho îl sprijină

Despre Bolsonaro, Lucas Moura spune pe Twitter: "Dacă ar fi într-adevăr rasist, ar fi la închisoare. Cu el, cel puțin nu mai văd aceleași discursuri".

Nu este singurul sportiv care îl sprijină. În decembrie, Ronaldinho s-a întâlnit cu Bolsonaro și chiar s-a speculat că va candida pentru un loc in Senat din partea partidului său, PSL. Un plan abandonat, în cele din urmă. 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează