INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cel mai pretențios campionat din lume » După 3 ani și o luptă "acerbă" cu jucători de la Sociedad, Celta Vigo sau Eibar, Messi a triumfat, în sfîrșit! :D

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2016 14:55

Lionel Messi face senzație în prima ligă spaniolă de peste 7 ani, dar anumite premii au părut mai greu de cucerit decît cele 5 Baloane de Aur pe care le-a adunat.

Pare greu de crezut, dar abia acum argentinianul a fost desemnat pentru prima dată jucătorul lunii în La Liga. Trofeul este acordat celui mai bun fotbalist din campionatul spaniol din sezonul 2013/2014. Pînă să reușească superstarul Barcei să și-l adjudece, l-au cîștigat alți 22 de jucători înaintea sa.

Jucătorul lunii ianuarie a marcat 6 goluri în 6 meciuri, dintre care un hattrick contra Granadei și reușite împotriva lui Athletic Bilbao, Malaga și Atletico Madrid. Argentinianul are 12 goluri în La Liga în actualul sezon.
messi
foto: ligabbva.com

Ce este și mai surprinzător, Messi e doar al doilea fotbalist al Barcelonei desemnat jucătorul lunii, după Neymar, în noiembrie 2015.

De-a lungul anilor, jucători precum Nolito (Celta Vigo), Alberto Bueno (Rayo Vallecano), Carlos Vela (Real Sociedad) sau Borja Baston (Eibar) au primit acest premiu. Cristiano Ronaldo, de două ori, și Karim Benzema sînt jucătorii de la Real Madrid au fost desemnați fotbaliștii lunii.

Din lotul actual al Barcelonei, Rakitici și Rafinha au mai primit acest premiu, dar pe vremea cînd evoluau la Sevilla, respectiv Celta Vigo.

 
Leo Messi wins La Liga Player of the Month Award for January

Leo Messi wins La Liga Player of the Month Award for January http://ow.ly/YfmesLeo Messi, millor jugador del mes de gener a la Lliga http://ow.ly/YfmgVLeo Messi, mejor jugador del mes de enero en la Liga http://ow.ly/YfmfD

Posted by FC Barcelona on Friday, February 12, 2016

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
th3dog
th3dog  •  12 Februarie 2016, 21:41

tare curios cum de nu avea acest trofeu deja

Vezi toate comentariile (1)
Comentează