INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERE

Unul dintre cei mai mari antrenori ai Argentinei șochează: „Pelé a fost mult mai bun decât Maradona”

Pele și Diego Maradona/ foto Imago Images
Pele și Diego Maradona/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 12 ianuarie 2023 15:49 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2023 18:39

César Luis Menotti, primul selecționer argentinian campion mondial, a jucat alături de Pelé și l-a promovat la naționala albiceleste pe Diego Maradona.

César Luis Menotti, 84 de ani, e un nume glorios în Argentina. Selecționerul care a dăruit naționalei albiceleste primul titlu mondial, în 1978, cu echipa lui Passarella, Ardiles și Kempes. Dar „El Flaco” (Slăbănogul) a și jucat înainte, atacant, la Rosario Central și Boca Juniors. A evoluat într-un meci și la Santos, alături de Pelé, în 1968.

Au trecut la fapte! » Clubul din România preluat de italieni l-a numit antrenor pe cvadruplul campion cu Porto: „Nu e o decizie economică! Construim ceva important”
NUMIRE
Au trecut la fapte! » Clubul din România preluat de italieni l-a numit antrenor pe cvadruplul campion cu Porto: „Nu e o decizie economică! Construim ceva important”

Cesar Luis Menotti: „Maradona voia numărul 10 din dragoste pentru Pelé"

După dispariția „Regelui”, pe 29 decembrie, la 82 de ani, Menotti a scos la lumină un amănunt important. Diego Maradona, pe care el l-a promovat la națională, în 1977, îl diviniza pe Edson Arantes do Nascimento.

„Diego mi-a spus încă de la început că își dorește să poarte tricoul cu numărul 10. Voia atât de mult pentru dragostea lui față de Pelé. Cel mai faimos tricou al lumii fotbalului era acel număr 10 al lui Pelé. Diego l-a rugat pe Kempes, care avea atunci 10, și Mario a acceptat fără nicio problemă”, a relevat marele tehnician la Radio Güemes, în Argentina.

Cesar Luis Menotti: „Au vrut să-l rupă în finală. Pele a fost deasupra tuturor”

Pentru Menotti, care a jucat alături de Pelé și care i-a fost antrenor lui Maradona, brazilianul este numărul 1 în istorie. Într-un interviu apărut pe blogul Patadas y Gambetas, „El Flaco” a spus ce crede: „Pelé a fost mult mai bun decât oricine, nu doar față de Maradona. Diego a fost mai showman pentru că era stângaci, și stângacii, pentru că sunt mai puțini, creează sentimentul că fac lucrurile diferit”.

A povestit: „Îmi amintesc de Pelé în finala Copei Libertadores din 1963. În returul de pe Bombonera, jucătorii Bocăi au vrut să-l rupă, dar el a fost peste tot, deasupra tuturor. A driblat, a șutat, a rezistat la lovituri. Inegalabil”. Santos a învins atunci în ambele manșe, 3-2 acasă, 2-1 la Buenos Aires.

Unul dintre cei mai mari antrenori ai Argentinei șochează: „Pelé a fost mult mai bun decât Maradona”
Cesar Luis Menotti (dreapta), alături de Lionel Scaloni (stânga), selecționerul Argentinei/ foto Imago Images

Cesar Luis Menotti: „Înconjurat de prinți, e mult mai greu să fii rege”

Menotti a mai zis ceva: „Să joc alături de el mi-a lăsat o impresie deosebită. M-a învățat multe lucruri pe care le-am folosit ca antrenor”.

Antrenorul argentinian a încheiat astfel: „Oricine susține că Pelé a strălucit doar pentru că a avut în jur jucători extraordinari să nu uite că, înconjurat de prinți, e mult mai greu să fii rege. Pelé era cel mai mare într-o eră cu Rivellino, Ademir, Tostão, Gérson, Jairzinho... Să mai adaug?”.

VIDEO. Imagini de neuitat cu Pele și Maradona în platoul de televiziune

Citește și:

Carlo Ancelotti - Gennaro Gattuso, o strângere de mână extrem de rece. Momentul care a rupt relația excelentă a celor doi mari campioni cu AC Milan

Furie în Brazilia după ce s-a anunțat că Robinho vrea să revină pe teren: „Un ticălos condamnat pentru viol trebuie să joace după gratii!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
dumitru.serban
dumitru.serban  •  13 Ianuarie 2023, 02:46
Postat de Joe2022 pe 12 Ianuarie 2023, 18:38

Trebuia să joace un unu la unu, o miuța, la malai ceva sa vedem care era mai bun. Eu pa Pele l am văzut jucând în câteva meciuri , era un marcator. Dar Maradona lua mingea din careul propriu și o băga în poartă. Maradona era genul care putea să tragă de unul singur echipa după el. Și că tehnică și viteza clar peste Pele.

Te lasi influentat de un singur meci pe care l-ai vazut la Mondial. Nu lua mingea din propriul careu si o baga in poarta in mod obisnuit. A facut atunci un turneu inegalablil, atat. In rest, a mai castigat Cupa UEFA. Dar a si fost eliminat din primul tur prin Europa, de exemplu de Toulouse, fara nume mari. Nu a fost in stare sa faca diferenta in multe meciuri. A fost foarte bun, nu zice nimeni, dsr Pele are mai multe goluri decat meciuri mari jucate, semifinale si finale de Libertadores sau la Campionatul Mondial. Cand se intalnea cu Eusebio sau alti europeni prin Cupa Internationala, dadea cate 5 goluri de castiga mereu. Maradona a fost ridicat asa in contrxtul politic Argentina vs Anglia. La fel cu Messi. Singurii care se apropie in realitate de Pele sunt Ferenc Puskas si Cristiano Ronaldo, cinstit vorbind.

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  12 Ianuarie 2023, 22:56
Postat de romanderoman pe 12 Ianuarie 2023, 18:37

Și Domnul Ioanițoaia cum comentează ?

Nu comenteaza, dar cred ca il da afara din redactie pe autorul articolului care si-a permis sa publice ceva care il contrazice pe el...Asa ceva??!!

johny2003
johny2003  •  12 Ianuarie 2023, 22:55
Postat de romanderoman pe 12 Ianuarie 2023, 18:37

Și Domnul Ioanițoaia cum comentează ?

Nu comenteaza, ca e Socat! )))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close