INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Arbitrul acuzat de dinamoviști că le-a furat titlul din 2009 e revoltat de corupția de la Barcelona: „M-a indignat și enervat!”

Cesar Muniz Fernandez, la Urziceni - Dinamo // sursă foto: Raed Krishan, GSP
Cesar Muniz Fernandez, la Urziceni - Dinamo // sursă foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 15:03 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 15:17

Cesar Muniz Fernandez (52 de ani), fostul arbitru spaniol care a condus controversatul meci Unirea Urziceni - Dinamo 1-0 din 2009, este revoltat de scandalul în care este implicată Barcelona, acuzată de corupție după ce a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor cu peste 7 milioane de euro!

Până și foștii arbitri din Spania se pronunță împotriva lui Enriquez Negreira, fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, care a colaborat cu Barcelona vreme de 17 ani, între 2001 și 2018, perioadă în care clubul catalan l-a plătit cu peste 7 milioane de euro.

Cesar Muniz Fernandez, timp de 14 ani arbitru în La Liga, retras în 2014, a ieșit în față și a cerut ca Negreira să fie pedepsit în cazul în care se va dovedi că a încălcat legea.

Mititelu prevede nașterea unei FORȚE în Liga 1: „Am informații din interior. Se anunță puternici de la anul!”
ASCENSIUNE
Mititelu prevede nașterea unei FORȚE în Liga 1: „Am informații din interior. Se anunță puternici de la anul!”

Arbitrul acuzat de dinamoviști că le-a furat titlul din 2009 e revoltat de corupția de la Barcelona

„În primul rând, povestea m-a surprins. Apoi, m-a indignat, pentru că pune în pericol onestitatea întregului colectiv de arbitri spanioli, compus din peste 15.000 de oameni.

Te enervează că un om care a ocupat funcția de vicepreședinte al Comisiei Arbitrilor a lucrat pentru un club. Așa ceva dăunează arbitrajului, pentru că mereu am fost suspectați, iar asta ne face să ne pierdem credibilitatea”, a punctat Muniz Fernandez pentru El Confidencial.

„Vorbeam foarte puțin cu Negreira”

„Cum le explicăm fanilor că ceea ce făcea el nu ne influența în vreun fel? Interacționa puțin cu noi, era acolo doar ca să-și justifice salariul.

Mergeam acolo (n.r. - la sediul Comisiei) de vreo 3 ori pe sezon pentru teste fizice, iar în februarie ne vorbea pentru mai puțin de un minut despre cum ne-am descurcat în timpul sezonului. Aveam contact minim cu el, deși era persoana în care președintele avea încredere. Am vorbit foarte puțin cu el.

Sper ca justiția să-și facă treaba și toată greutatea legii să cadă asupra lui, pentru că răul pe care l-a făcut arbitrajului este ireparabil. Dacă este vinovat, să plătească! Nu este acceptabil să lucreze pentru un club cât timp era în Comisia Arbitrilor”, a adăugat fostul arbitru.

Cesar Muniz Fernandez este arbitrul acuzat frontal de Dinamo

Cesar Muniz Fernandez este învăluit la rândul lui de controverse legate de perioada în care activa. Pe 24 mai 2009, a condus meciul dintre Unirea Urziceni și Dinamo, unul foarte important pentru ambele formații, întrucât cine ar fi câștigat ar fi fost foarte aproape de câștigarea campionatului și de calificarea directă în grupele Ligii Campionilor.

Unirea s-a impus, 1-0, după ce arbitrul spaniol nu a acordat un penalty clar pentru Dinamo la un fault asupra lui Bruno Simao, l-a eliminat pe fundașul portughez și i-a anulat un gol valabil lui Ionel Dănciulescu.

La finalul meciului, Cornel Dinu ataca dur: „La meciul cu Unirea a ieşit la vedere prietenia dintre Gică Popescu şi Miguel Ángel Nadal, fostul său coechipier de la Barcelona, partener de tenis cu arbitrul spaniol Muniz”.

Gică Popescu este nașul lui Dan Petrescu, antrenorul de la acea vreme a Unirii. Înfrângerea cu Urziceni a debusolat-o pe Dinamo, care a pierdut titlul în acel sezon la 5 puncte.

Mai târziu, în 2018, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a făcut o trimitere indirectă la acel meci:

„Să ne amintim cum a arătat fotbalul românesc în 2008-2009, când am avut un arbitru străin care nu a avut o prestație prea bună. Cei care chiar își doresc să fie sinceri cu ei înșiși, când vorbim de integritate, să aibă această decență și să spună care au fost șpăgile pe care le-au plătit arbitrilor până în 2014. Cui și cât?

Mai multe știri de actualitate:

Strizu îl ironizează iar pe MM: „Eram mai important decât e el ca manager” » Cum influența arbitrii în culise: „Viața începea la 4 dimineață. Gigel zicea: «Să fie cu destrăbălare!»”

FCSB trece oficial pe pilot automat » Gigi Becali, convins de laudele din studio: „Vii antrenor, iei banii, îți faci meseria, dar eu comand tot!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
creeperno807
creeperno807  •  15 Martie 2023, 22:40

Nici altii nu sunt mai breji

istet10
istet10  •  15 Martie 2023, 18:55
Postat de nune pe 15 Martie 2023, 16:10

Cred ca e prima data in ultimii 2 ani, in care apar in acelasi articol cuvintele "Dinamo" si "titlu".

:)

nune
nune  •  15 Martie 2023, 16:10

Cred ca e prima data in ultimii 2 ani, in care apar in acelasi articol cuvintele "Dinamo" si "titlu".

Vezi toate comentariile (5)
Comentează