INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

OFICIAL Chelsea a anunțat transferul lui Joao Felix, de la Atletico Madrid

Sursă foto: chelseafc.com
Sursă foto: chelseafc.com

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 14:35 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 14:51

Chelsea, formație ce ocupă locul 10 în clasamentul Premier League, a anunțat, pe site-ul oficial al clubului, împrumutul fotbalistului portughez Joao Felix (23 de ani), de la gruparea spaniolă Atletico Madrid, până la sfârșitul sezonului în curs. 

Undă verde pentru un stadion nou, de 100 de milioane de euro, în Liga 1!
STADION
Undă verde pentru un stadion nou, de 100 de milioane de euro, în Liga 1!

„Atacantul portughez Joao Felix va face parte din lotul lui Chelsea pentru restul sezonului. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a jucat mai întâi pentru Benfica, în țara natală, înainte de a se transfera în capitala Spaniei, în vara lui 2019, pentru o sumă record. 

Joao Felix este un atacant tehnic și spectaculos, care se simte cel mai bine atunci când este cu fața la poartă, dar se implică, de asemenea, și în construcția jocului. 

Acesta a făcut parte din lotul lui Atletico, formație ce cucerea titlul în La Liga, în urmă cu două sezoane. De asemenea, la Benfica, a câștigat titlul de campion, chiar la szonul său de debut în fotbalul mare”, a fost caracterizarea făcută de cei de la Chelsea lui Joao Felix. 

11 milioane de euroa costat-o pe Chelsea împrumutul lui Joao Felix

Joao Felix: „Abia aștept să joc pe Stamford Bridge”

„Chelsea este una dintre cele mai mari echipe din lume. Sper că voi putea ajuta echipa să își atingă obiectivele. 

Sunt foarte, foarte fericit să fiu aici și abia aștept să joc să joc pe Stamford Bridge”, a reacționat Joao Felix, după oficializarea transferului. 

Joao Felix a fost crescut de FC Porto și Benfica

Joao Felix și-a făcut junioratul la FC Porto și Benfica, două forțe ale fotbalului portughez. La nivel de seniori a debutat în tricoul Benficăi pe 18 august 2020, într-o victorie obținută de trupa din capitala Portugaliei în fața celor de la Boavista, scor 2-0, în Primeira Liga. 

A stat un singur sezon pe „Estadio da Luz”, perioadă în care a adunat 43 de apariții, a marcat 20 de goluri, a livrat 11 pase de gol și a câștigat un trofeu: titlul de campion al Portugaliei. 

În iulie 2019, Joao Felix se transfera la Atletico Madrid, în schimbul sumei de 127,2 milioane de euro. În tricoul spaniolilor, portughezul a contabilizat 131 de partide, a înscris de 34 de ori și a dat 18 pase de gol. 

7 goluria marcat Joao Felix pentru Atletico Madrid în La Liga în sezonul 2020-2021, stagiune în care madrilenii au cucerit titlul de campioană a Spaniei

În actuala stagiune, Joao Felix a jucat în 20 de partide pentru Atletico Madrid și a izbutit 5 goluri și 3 pase de gol. Ultimul meci în care Joao Felix a îmbracat tricoul trupei de pe „Wanda Metropolitano” a fost duminică seară. Madrilenii au fost învinși de FC Barcelona pe teren propriu, scor 0-1, în runda cu numărul 16 din La Liga. 

Joao Felix a evoluat la naționalele U18, U19 și U21 ale Portugaliei. În naționala mare a lusitanilor a debutat pe 5 iunie 2019, într-un meci câștigat de iberici în fața Elveției, scor 3-1, în Liga Națiunilor. În total, atacantul lui Chelsea a strâns 28 de selecții în tricoul Portugaliei și a marcat de 4 ori. 

un trofeua cucerit Joao Felix cu naționala Portugaliei: Liga Națiunilor, în anul 2019

Citește și:

Câte etape de suspendare au primit Stefan Savic și Ferran Torres, în urma incidentului din partida Atletico Madrid - FC Barcelona

Olandezul dorit de Manchester United e desființat de Wesley Sneijder: „Transferul trebuie să fie o glumă, nu poate fi adevărat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
danglumetu
danglumetu  •  12 Ianuarie 2023, 13:02

epoca chelsea a apus! nu va mai fi niciodata acolo sus! idem real si barca, jucatorii de acum 3-5 ani nu sint de inlocuit in ciuda presei care ii ''umfla'' pe inlocuitori!

gazistu
gazistu  •  12 Ianuarie 2023, 09:47

cine-i joao felix?? n-am auzit de el ....

ovidiuvalea
ovidiuvalea  •  11 Ianuarie 2023, 23:53

Și asta moare tot speranța...daca nu a confirmat la o asa echipa cum e Madrid pai la Chelsea poate ? Veac mai ales ca Chealsea e în degringolada !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează