INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Un miliardar american, apropiat de Donald Trump, vrea sa cumpere Chelsea

Donald Trump, Woody Johnson și soțiile acestora // Foto: Imago
Donald Trump, Woody Johnson și soțiile acestora // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 18:32 / Actualizat marti, 08 martie 2022 19:00

Omul de afaceri american Woody Johnson (74 de ani), patronul New York Jets (NFL), pregătește o ofertă pentru a cumpăra clubul englez Chelsea. Un apropiat al lui Donald Trump, Johnson a devenit un admiratorul echipei de pe Stamford Bridge în perioada petrecută la Londra ca ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie.

Strănepotul lui Robert Wood Johnson I, Woody a moștenit compania Johnson & Johnson. Cu o avere de 5,67 miliarde de dolari, Johnson a contribuit cu sume importante la campaniile electorale ale lui Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii.

În 2017, Donald Trump l-a numit ambasadorul Statelor Unite în Marea Britanie. Un mare fan al sportului, Johnson a devenit un mare admirator al lui Chelsea în perioada petrecută la Londra. Acum, miliardarul american este pregătit să facă o ofertă pentru a cumpăra clubul de la Roman Abramovich, informează The Sun.

Poveste amuzantă cu Mutu, spusă de colegul de cameră: „Băi Marcele, nu pot, că uite cum scârțâie”
GSP LIVE
Poveste amuzantă cu Mutu, spusă de colegul de cameră: „Băi Marcele, nu pot, că uite cum scârțâie”

Miliardarul american Woody Johnson vrea să cumpere Chelsea

De-a lungul anilor, Johnson a făcut donații majore Partidului Republican. Conform sursei citate, el a susținut campaniile electorale ale lui Donald Trump cu aproximativ 1,63 milioane de dolari.

New York Jets nu a traversat cea mai bună perioadă sub conducerea lui Johnson. Rezultatele slabe ale echipei i-au făcut pe fani să ceară plecarea sa din fruntea echipei. Toate acestea îi fac pe suporterii lui Chelsea să fie rezervați în privința americanului.

În 2000, Woody a cumpărat New York Jets pentru o sumă considerată modică, de aproximativ 800 de milioane de euro. De atunci, Johnson a fost adesea contestat de fani, din cauza rezultatelor slabe ale echipei, care cu doi ani înainte a câștigat play-off-ul diviziei AFC.

Rezultatele au început să apară în cele din urmă, iar Jets au reușit să câștige din nou play-off-ul în 2009. În ultimele șase sezoane, echipa a înregistrat din nou performanțe slabe, în special în perioada 2017-2021, când fratele lui Woody, Christophe, a fost CEO și președinte. 

Fanii s-au întors împotriva lui Woody, cerându-i să renunțe la echipă. Pe Stadionul MetLife apar în mod constant bannere care îl contestă pe patron.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Barcelona, acord în secret » Jucătorul ar fi efectuat deja vizita medicală și urmează să semneze

Val de mesaje rasiste la adresa jucătorului care l-a accidentat pe Mbappe » Starul lui PSG a reacționat imediat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează