INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Se precipită lucrurile: Chelsea se apropie de excluderea din Premier! Tranzacția a ajuns să depindă de... Portugalia

Stand de reviste cu Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, foto: Imago
Stand de reviste cu Roman Abramovich, patronul lui Chelsea, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 14:31 / Actualizat marti, 24 mai 2022 15:21

Transferul lui Chelsea din proprietatea lui Roman Abramovich la fondul de investiții controlat de Boehly întâmpină obstacole. Timpul presează și londonezii riscă excluderea din Premier League!

Campionatul s-a încheiat, dar soarta lui Chelsea încă n-a fost stabilită. Deși s-a ajuns la un acord în privința sumei de vânzare a clubului londonez, circa 5 miliarde de euro, și s-a și găsit un cumpărător, fondul american de investiții controlat de Todd Boehly, coproprietarul echipe de baseball Los Angeles Dodgers, tranzacția nu s-a finalizat. 

Se vorbește despre o aprobare din partea guvernului britanic ce ar trebui să vină în următoarele 48 de ore, numai că BBC a aflat că ar mai exista „obstacole majore de trecut" până la limpezirea situației.

Interviu la Zürich cu Sepp Blatter, fostul șef al FIFA judecat pentru corupție: „România mi-a rămas dragă pentru ce a făcut în 1984” » Întrebarea care a încheiat brusc dialogul
INTERVIU
Interviu la Zürich cu Sepp Blatter, fostul șef al FIFA judecat pentru corupție: „România mi-a rămas dragă pentru ce a făcut în 1984” » Întrebarea care a încheiat brusc dialogul

Vânzarea lui Chelsea depinde de ... Portugalia și o datorie de 1.9 miliarde

Primul este generat de faptul că magnatul rus, ale cărui proprietăți, bani și bunuri au fost „înghețate" după izbucnirea războiului din Ucraina, are și cetățenie portugheză, iar pentru a primi „undă verde" operațiunea are nevoie și de acceptul guvernului de la Lisabona. 

Al doilea, Fordstam Ltd, societatea ce controlează Chelsea, are datorii de 1,9 miliarde euro la Camberley International Investments, companie cu sediul în Jersey care conduce tot la Roman Abramovich. Miliardarul ar putea reclama stingerea acestui credit, deși oferise garanții că nu are nicio pretenție și că toți acești bani vor fi donați victimelor războiului.

Ia Chelsea licența pe 9 iunie?

Autoritățile au acordat o licență specială clubului de pe Stamford Bridge care expiră pe 31 mai. Federația trebuie să anunțe la UEFA la începutul lunii viitoare echipele participante în cupele europene, iar pe 9 iunie Premier League se întrunește pentru aprobarea licențelor din sezonul viitor. 

Și dacă n-o primșete, Chelsea riscă să fie exclusă și din campionat! 

Citește și: 

Cosmin Contra, de la extaz la agonie! 8 puncte pierdute în 5 meciuri » Se repetă coșmarul?

Mbappe le răspunde celor care l-au acuzat că a rămas la PSG pentru bani: „Întotdeauna am vorbit doar despre fotbal, despre titluri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează