INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

VIDEO Cosmin Contra, de la extaz la agonie! 8 puncte pierdute în 5 meciuri » Se repetă coșmarul?

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 13:53 / Actualizat marti, 24 mai 2022 15:05

Cosmin Contra, 46 de ani, speră să fie primul antrenor român campion cu Al-Ittihad, dar mai are numai trei puncte avans cu trei etape înainte de final. La egalitate de puncte, ratează titlul: are două eșecuri în confruntările directe cu Al-Hilal. În 2008, „galben-negrii” au eșuat tot în ultimele 3 runde, pierzând trofeul tot în fața lui Al-Hilal.

Totul părea sub control pentru Cosmin Contra, la Al-Ittihad. Între 28 octombrie și 3 martie, a fost invincibil, 12 victorii și un egal, în februarie fiind declarat antrenorul lunii în liga saudită. La jumătatea primei luni de primăvară, era lider detașat, cu 11 puncte avans. 

Interviu la Zürich cu Sepp Blatter, fostul șef al FIFA judecat pentru corupție: „România mi-a rămas dragă pentru ce a făcut în 1984” » Întrebarea care a încheiat brusc dialogul
INTERVIU
Interviu la Zürich cu Sepp Blatter, fostul șef al FIFA judecat pentru corupție: „România mi-a rămas dragă pentru ce a făcut în 1984” » Întrebarea care a încheiat brusc dialogul

Cosmin Contra, mulți pași în spate la Al-Ittihad

Titlul era acontat. Un trofeu așteptat de clubul din Jeddah de 13 ani, din 2009 fiind schimbați nu mai puțin de 20 de tehnicieni la echipă, inclusiv Victor Pițurcă (două mandate) și Laszlo Boloni. Niciun antrenor român nu fusese campion al Arabiei Saudite cu „tigrii”. 

27 de meciuriare Cosmin Contra ca antrenor la Al-Ittihad: 19 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri

De atunci însă, galben-negrii au făcut mai mulți pași în spate. Două înfrângeri (ambele cu Al-Hilal, 1-2 și 1-3), o remiză (4-4 în deplasarea cu Al-Fateh, deși a condus cu 3-1 și 4-3) și două succese în ultimele cinci etape. 

Mbappé nu mai visează. Că e om mare
EDITORIAL
Mbappé nu mai visează. Că e om mare

Adversarele lui Al-Ittihad luptă să se salveze 

Mai sunt trei runde și Al-Ittihad are doar trei puncte în fața lui Al-Hilal, rivala din „Clasicul” saudit. Urmând să joace de două ori pe teren străin, cu Al-Taee și Al-Ittifaq, și, la final, acasă, cu Al-Batin. Toate trei adversarele luptă pentru evitarea retrogradării! Va fi extrem de greu. 

Oficialii clubului și-au amintit coșmarul din 2008. Al-Ittihad era lider, tot cu Al-Hilal pe urme, și mai avea nevoie de trei puncte în ultimele trei partide. A obținut doar două și, la egalitate de puncte, Hilal a fost campioană pentru avantajul din confruntările directe. Acum, dacă încheie liga cu același punctaj, Ittihad eșuează încă o dată: are două înfrângeri cu principala concurentă, 1-2 (d) și 1-3 (a).

Dacă ia titlul, Cosmin Contra prelungește! Dacă nu, afară! 

Sosit la Jeddah pe 29 august, după ce directorul general al galben-negrilor, Hamed Al-Balawi, nu s-a lăsat până nu l-a convins - „Ne-am întâlnit de peste zece ori cu Cosmin” -, Contra a semnat doar pe un singur sezon. Dacă ia titlul, prelungește contractul. Dacă pierde, nu mai are altă variantă. Pleacă! 

70,37%este procentul succeselor lui Contra la echipa din Jeddah (are și golaveraj bun, 59-29)

VIDEO. Rezumatul extins al meciului Al-Ittihad - Al Hilal (1-3)

Clasament

PozițieEchipăPuncte
1Al-Ittihad61
2Al-Hilal58
3Al Nasr54

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pericol pentru Istvan Kovacs » O provocare „specială” în AS Roma - Feyenoord

Diletta Leotta a atras toate privirile la sărbătoarea lui AC Milan: a ales cel mai mulat outfit și a filmat bucuria rossonerilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează