INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Schimbare de ultimă oră în negocierile pentru vânzarea lui Chelsea » Ce a cerut Roman Abramovich

Roman Abramovich // FOTO: Imago
Roman Abramovich // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 09:41 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 10:10

Rusul Roman Abramovich (55 de ani) negociază vânzarea lui Chelsea, iar în ultimele zile a cerut bani în plus.

După începerea războiului din Ucraina, Guvernul din Marea Britanie l-a sancționat pe rus, pentru apropierea de președintele Vladimir Putin, ulterior implicându-se activ în negocierile de pace.

Roman Abramovich s-ar fi întors în Ucraina pentru a relua negocierile de pace: „Nimeni nu garantează că nu este doar un joc”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Roman Abramovich s-ar fi întors în Ucraina pentru a relua negocierile de pace: „Nimeni nu garantează că nu este doar un joc”

Abramovich vrea 600 de milioane de euro în plus pentru Chelsea

După ce i-a fost blocată averea, Abramovich a decis să vândă Chelsea, în martie, pentru 3,5 miliarde de euro, urmând ca banii să fie donați pentru ajutorarea victimelor din Ucriana. Potrivi Sky Sports, omul de afaceri a avut o nouă cerere pentru cele trei consorții care sunt în discuții pentru cumpărarea clubului.

Astfel, Abramovich a cerut ca suma de vânzare a clubului să fie crescută cu 600 de milioane de euro. Planul rusului e acela de a oferi cea mai mare donație din istoria Marii Britanii. După această modificare, tranzacția s-ar ridica la 3,9 miliarde de euro. Din această sumă, Abramovich dorește ca 3 miliarde să fie donați, iar restul sumei să fie investită în clubul londonez.

Potrivit presei din Anglia, cele trei consorții care sunt în cursa pentru a cumpăra Chelsea sunt de acord cu cerința lui Abramovich și vor încerca să obțină fondurile necesare.

Ce a însemnat Roman Abramovich pentru Chelsea

Oligarhul rus a cumpărat gruparea albastră în iunie 2003, cu 160 de milioane de euro, și a transformat-o total. În nici două decenii, a cheltuit nu mai puțin de 2,34 miliarde de euro numai pentru transferuri, cu 1,05 miliarde mai mult decât a obținut din vânzarea jucătorilor. 

Și a cucerit 21 de trofee (cel puțin un trumf în toate competițiile), printre ele fiind două Ligi ale Campionilor și cinci titluri în Premier League. În total, aproape dublu față de cât câștigase Chelsea în 98 de ani, în perioada 1905-2003. 21-11 e diferența cupelor în favoarea lui Abramovich. 

Anunțând că se desparte de Chelsea, rusul a precizat că renunță la datoria pe care clubul o are la el, estimată la 1,8 miliarde € de presa engleză.

2003este anul în care Abramovich a cumpărat clubul Chelsea

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Hazard la Chelsea

Citește și: 

Ronaldo și De Gea au ținut campioana Europei în șah, dar United își ia adio de la Liga Campionilor

Cu un pas în finala Ligii Campionilor, Klopp a semnat! Contractul este valabil până în 2026

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
eftimie1956
eftimie1956  •  29 Aprilie 2022, 14:55

Ce a cerut Roman Abramovich? Ca plata sa se faca in ruble!

ripensistu
ripensistu  •  29 Aprilie 2022, 11:55

Pina la urma se afla in cel mai frumos cartier din Londra...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează