INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Chiar se întâmplă! Câte puncte pierde Everton din cauza fair-play-ului financiar

Everton, în păericol! Foto: Imago Images
Everton, în păericol! Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 21:12 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 22:13

Everton va fi penalizată de Premier League cu retragerea a 12 puncte, urmare a nerespectării fair-play-ului financiar. Comisia independentă desemnată de Premier League să investigheze cazul a dat deja un verdict, care este așteptat să fie anunțat oficial la sfârșitul acestei săptămâni.

Vremuri crunte pentru Everton. După ce în precedentele două sezoane s-au salvat la limită de la retrogradare, „caramelele” se confruntă acum cu o altă situație neplăcută. Clubul este cercetat pentru încălcarea fair-play-ului financiar, iar potrivit jurnalistului Steve Brown, Comisia independentă desemnată de Premier League să investigheze cazul a dat deja un verdict, care este așteptat să fie anunțat oficial la sfârșitul acestei săptămâni.

Legenda lui Liverpool intervine ferm în scandalul momentului: „Atunci Manchester City ajunge în liga a șasea!”
ANGLIA
Legenda lui Liverpool intervine ferm în scandalul momentului: „Atunci Manchester City ajunge în liga a șasea!”

Se știe și pedeapsa. Lui Everton îi vor fi deduse 12 puncte în clasament! Ceea ce înseamnă că echipa pregătită de Sean Dyche, locul 14, cu 14 puncte, va rămâne cu doar 2 și va cobora în coada ierarhiei Premier! O asemenea sancțiune ar fi o premieră în Anglia, dar, potrivit presei britanice, Premier League vrea să dea un exemplu.

Everton are datorii cuprinse între 266,8 și 371,8 milioane de lire sterline!

Regulamentul ligii prevede că cluburile au voie să înregistreze o pierdere maximă de 105 milioane de lire sterline (aproximativ 119 milioane de euro) pe o perioadă de trei ani. Totuși, însă Everton ar fi acumulat un munte de datorii, cuprinse între 266,8 și 371,8 milioane de lire sterline, potrivit The Telegraph.

Everton tocmai ajunsese la o anumită stabilitate în acest sezon, sub comanda managerului Sean Dyche. Dar deducerea celor 12 puncte, dacă se confirmă, cade ca o ghilotină. Și ar putea afecta preluarea clubului de către compania „777Partners”.

Preluarea clubului de către „777Partners” este în pericol de a eșua 

Aceasta a făcut o ofertă de 630 de milioane de euro, i-a fost deja acceptată, dar afacerea este încă în pericol de a eșua.

Sunt probleme cu autoritatea britanică de reglementare a pieței financiare, FCA, din cauza unui termen limită ratat.

Mai puteți citi:

Elvețienii, în vrie: „Israelienii ne-au mâncat. Este în subconștientul nostru”

Afirmația care dă alarma la Manchester City. Clubul imens la care ar putea ajunge Haaland la vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
catta81k1
catta81k1  •  17 Noiembrie 2023, 00:18

105 milioane de lire pe an...iar in 3 ani au voie sa acumuleze datorii de 315 Milioane de lire, din pacate ei acumulat datorii de 370 milioane...cu 55 mai mult decat au voie. Din pacate asta este regulamentul..si probabil ca ii vor depuncta...pe cand ManCity..Chelsea...fac ce vor...dau de pamant cu Financial Fair Play...Premier League...devine o gluma de la etapa de etapa...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează