INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Nici Lewandowski, nici Haaland » Jucătorul sezonului în Bundesliga e unul „izgonit” de PSG

Erling Haaland (stânga) și Robert Lewandowski (dreapta)/ foto: Imago Images
Erling Haaland (stânga) și Robert Lewandowski (dreapta)/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 17 mai 2022 15:28 / Actualizat marti, 17 mai 2022 16:16

Cristopher Nkunku (24 de ani), mijlocașul ofensiv de la RB Leipzig, a fost desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga.

Francezul crescut de PSG și cedat ulterior pentru 13 milioane de euro i-a devansat astfel pe Robert Lewandowski și Erling Haaland, superstarurile de la Bayern Munchen și Borussia Dortmund

Jucătorul sezonului în Bundesliga este ales în urma voturilor fanilor (pondere 40%), cluburilor (30%) și a experților (30%).

Impresarul lui Radu Drăgușin susține că are o ofertă pentru internaționalul român: „E vorba de 8 milioane de euro, banii jos”
TRANSFER
Impresarul lui Radu Drăgușin susține că are o ofertă pentru internaționalul român: „E vorba de 8 milioane de euro, banii jos”

Nkunku, jucătorul sezonului în Bundesliga

Nkunku a fost cel mai important jucător al lui Leipzig în acest sezon. Cifrele sale în Bundesliga, 20 de goluri și 13 assisturi, sunt comparabile cu cele ale lui Lewandowski. Polonezul a marcat de 35 de ori și a pasat decisiv de 3 ori.

După un început modest de sezon, care a dus la demiterea antrenorului Jesse March în decembrie, Lepizig și-a revenit și a terminat stagiunea de Bundesliga pe locul 4, cu un Nkunku strălucitor în compartimentul ofensiv. 

Internaționalul francez a avut prestații excelente și în competițiile europene, contribuind la calificarea lui Leipzig în semifinalele Europa League, unde a fost însă eliminată de Rangers. 

Nkunku a marcat 7 goluri în grupele Ligii Campionilor, inclusiv un hattrick cu Manchester City, și 4 în Europa League.

Nkunku ar putea cuceri și un trofeu în acest sezon cu Leipzig, Cupa Germaniei. „Taurii” sunt calificați în finală, unde vor da piept cu Freiburg, pe 21 mai, de la ora 21:00.

34 de goluri și 20 de pase decisivea reușit Nkunku în acest sezon pentru Leipzig, în toate competițiile

Nkunku, dorit înapoi la PSG

Nkunku, jucător crescut în academia lui PSG, a fost cedat de parizieni la Leipzig în 2019, pentru 13 milioane de euro. Potrivit Mundo Deportivo, campioana Franței ar fi dispusă să achite clauza de 75 de milioane de euro a mijlocașului, pentru a-l readuce pe Parc des Princes. Nkunku mai are contract cu Leipzig până în 2024.

65 de milioane de euroeste cota lui Nkunku, potrivit transfermarkt.com

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Juventus, aproape de prima lovitură pe piața transferurilor » S-ar fi înțeles cu o vedetă de la PSG

Real Madrid caută portar » Surpriza de pe lista lui Carlo Ancelotti

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close