INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Cifrele fantastice ale lui Haaland la națională: „Ne bântuie ca o fantomă. E un coșmar” + Prezentat oficial de Manchester City

Erling Haaland (21 de ani) a reușit 4 goluri și un assist în „dubla” Norvegiei cu Suedia
Erling Haaland (21 de ani) a reușit 4 goluri și un assist în „dubla” Norvegiei cu Suedia

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2022 12:48 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 13:00

Atacantul norvegian Erling Haaland (21 de ani) a reușit 4 goluri și un assist în „dubla” Norvegiei cu Suedia. Are o medie fantastică la echipa națională. Este cel mai rapid internațional ce ajunge la 20 de goluri.

Norvegia e prima în grupă, după ce a câștigat și returul derbyului scandinav (3-2) cu Suedia. Încă o dată decisiv a fost Erling Haaland, pe care apropiata vacanță nu l-a scos deloc din ritm. 

Așa cum spunea Cristiano Ronaldo, parcă sezonul abia a început pentru el, nu a ajuns în prelungiri o dată cu Liga Națiunilor. Echipa lui Jan Andersson îl visează noaptea. „Ne bântuie ca o fantomă. Este un veritabil coșmar!”, s-au plâns cei de la cotidianul Expressen, în cronica partidei de pe „Ullevaal”.

Rapid s-a despărțit oficial de 8 jucători » Nume importante pe listă
RAPID
Rapid s-a despărțit oficial de 8 jucători » Nume importante pe listă

Erling Haaland, implicat la toate golurile

Duminică seară, EH a fost iarăși cel mai bun de pe teren și i-a năucit pe adversari. A contribuit la toate golurile gazdelor: a deschis scorul cu capul, a transformat apoi cu fentă și un penalty, pentru ca apoi să-l servească pe Sørloth. 

Permanent pericol la poarta lui Olsen, atacantul de 21 de ani i-a încântat pe fani cu recitalul său: „Am rămas fără cuvinte, e prima oară când joc pe un Ulevaal plin. Este fantastic să câștigi împotriva Suediei la ultimul meci al sezonului într-o asemenea atmosferă”.

Nu a uitat de provocarea din tur a lui Miloševici (absent ieri) - care l-a insultat și l-a amenințat că-i rupe picioarele -, și a continuat ce începuse la Solna. Erling Haaland reușise „dubla” la 2-1 și în urmă cu o săptămână. Patru goluri în total!

Haaland, decisiv și în Serbia!

De altfel, Haaland și-a pus amprenta pe toate golurile din actuala campanie, el punctând și la 1-0 la Belgrad, în debutul competiției. Niciun alt jucător nu a contat atât de mult pentru o reprezentativă în această lună de foc. 

„Este unic, aproape imposibil de marcat”, l-a lăudat Lars Lagerback, fostul selecționer cu care acesta a debutat în 2019 la echipa națională.

Cifrele sale sunt nemaipomenite, 20 de goluri în 21 de selecții, aproape unul în medie pe meci. E internaționalul ajuns cel mai rapid la acest prag. Lui Neymar și Salah le-au trebuit 32 de meciuri și lista starurilor depășite continuă cu Kane (35), L. Suárez (47), Cristiano Ronaldo (51), Mbappe și Ibrahimovic (52), Lewandowski (62), Benzema (66) și Messi (68).

Zero doar cu slovenii

Bilanțul în acest sezon în tricoul Norvegiei este fenomenal. A punctat de 13 ori în nouă întâlniri (un hattrick și trei duble), singura partidă în care n-a scuturat plasa porții fiind contra Sloveniei (0-0), la Oslo.

Prezentat oficial la City

A doua zi după ultimul meci al stagiunii, Haaland a zburat la Manchester pentru a fi prezentat oficial de campioana Angliei. 

Norvegianul a semnat până în 2027 cu City și va câștiga 25 de milioane de euro anual, iar „cetățenii” vor plăti Borussiei Dortmund clauza de reziliere de 75 de milioane. 50 de milioane E sunt comisioanele pentru agent și tatăl Alf-Inge.

Citește și: 

Suferința lui Darwin Nunez, cel mai scump jucător transferat de Liverpool: „Mama ieșea pe stradă pentru a strânge sticle și a le vinde"

Real Madrid și-a adus cel mai bun recuperator din Europa: „Nu este un copil, are talent enorm”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează