INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid și-a adus cel mai bun recuperator din Europa: „Nu este un copil, are talent enorm”

Articol de - Publicat duminica, 12 iunie 2022 16:03 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 16:03

Real Madrid și-a întărit mijlocul cu Aurélien Tchouaméni (22 de ani), revelația sezonului în Ligue 1. Contract pe șase ani, cost 80 de milioane de euro plus 20 de milioane bonusuri.

Campioana Europei a câștigat cursa cu PSG, Man. City, Liverpool și Chelsea pentru revelația ultimului sezon din Ligue 1. 

Aurelien Tchouameni va fi prezentat oficial, mâine, ca noul jucător al lui Real Madrid. E a doua achiziție a verii după fundașul german Antonio Rüdiger, adus la parametru zero de la Chelsea. Și al patrulea cel mai costisitor transfer în istoria blanco, fiind devansat doar de mutările belgianului Eden Hazard (115 milioane de euro), galezului Gareth Bale (101) și portughezului Cristiano Ronaldo (94).

Detalii despre „scurtcircuitul” dintre Laurențiu Reghecampf și Universitatea Craiova: „Ține de contract, nu există prietenie cu Rotaru”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Detalii despre „scurtcircuitul” dintre Laurențiu Reghecampf și Universitatea Craiova: „Ține de contract, nu există prietenie cu Rotaru”

Aurelien Tchouameni, lider și la intercepții

80 de milioane de euro plus alte 20 de milioane ca bonusuri variabile în funcție de performanțe va primi AS Monaco pentru cea mai nouă pepită a sa. Mijlocașul central de 22 de ani vine pe "Santiago Bernabéu" cu faima de cel mai bun recuperator din Europa. 

Cifrele lui au impresionat și i-au convins pe madrileni să facă investiția consistentă: are, în medie, 6,7 mingi recuperate în 90 de minute, cele mai multe intercepții (139) și cele mai multe tacklinguri (185). Nu este o forță a naturii, 185 cm și 80 kg, însă ca închizător securizează optim zona din fața apărării. 

„Nu mai este un copil, ci un bărbat. Și are un talent enorm", îl elogiază Paul Pogba, colegul de la naționala lui Deschamps, unde joacă titular alături de Kanté.

Ce spune Pogba despre Aurelien Tchouameni: „Un pivot excelent"

A fost visul său de a juca la Real și acesta l-a făcut să refuze oferte mai avantajoase financiar, cea mai tentantă de la PSG, recunoscând că „a pierdut bani" alegând regina Spaniei. Tchouaméni reprezintă noul pariu pentru viitor făcut de președintele Florentino Peréz, care a vrut să-i asigure lui Ancelotti un backup pentru Casemiro. 

„Fizicul său îl recomandă ca un excelent pivot, dar poate deveni și un organizator enorm", remarcă ziarul AS. Vara trecută, Madridul a luat alt mijlocaș central francez, Camavinga (Rennes), cu 31 de milioane. Cu origini cameruneze, Tchouaméni devine al 23-lea francez din istoria lui Real.

Real Madrid și-a adus cel mai bun recuperator din Europa: „Nu este un copil, are talent enorm”
Tchouameni și Pogba / foto Imago Images

Vârf în sezonul trecut

Protejează bine, pasează preponderent în față, controlează și joacă rapid mingea, apelând rar la driblinguri. Apare și la finalizare, cu 1,6 șuturi în medie pe meci în ultimul sezon la Monaco, și la fazele fixe în careul advers. Echipa din Principat l-a transferat de la Bordeaux în ianuarie 2020 cu 18 milioane de euro. 

S-a impus repede ca titular, jucând în 2020-'21 în 42 de partide, cu trei goluri și trei pase decisive. Dar recent încheiata stagiune a fost vârful carierei, cu 50 de meciuri, șase goluri și trei assisturi. La campioana mondială Franța e deja o certitudine, debutând în tricoul „Les Bleus" la 21 de ani, 7 luni și 5 zile (a intrat cu Bosnia la pauză în locul lui Lemar), și are nouă selecții și un gol, cu Cote d'Ivoire.

80 la sutădin pasele date de Tchouaméni la AS Monaco în sezonul trecut au fost în față, precizia acestora fiind de 85%

Citește și: 

Milan, Arsenal și Manchester United au intrat în cursă pentru un jucător de la Real Madrid

Boloni, la Metz pentru familie » Are o misiune cu care s-a obișnuit: reconstrucție și promovare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fantasma
fantasma  •  12 Iunie 2022, 18:15

Ancelotti l-a dorit pe Sandro Tonali, omul cheie de la Milan, dar a fost imposibil să negocieze un preț pt el, chiar și Real nu a putut să îl ia. E prezentul și viitorul maestru de la centrul terenului…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează