CAMPIONATE  ·  GERMANIA

CORONAVIRUS. Uitați fotbalul așa cum era! Ciudățenii fără precedent în Bundesliga, la reluarea campionatului

COVID-19 a obligat DFL să ia măsuri sanitare care golesc practic sportul rege de emoții. foto: Guliver/Getty Images
COVID-19 a obligat DFL să ia măsuri sanitare care golesc practic sportul rege de emoții. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 09 mai 2020 11:45

În Bundesliga, primul mare campionat al Europei care se reia, pe 16 mai, bucuria după gol va fi redusă la o atingere cu cotul sau cu vârful ghetei. Echipele vor intra separat pe teren, fără copii de mingi. Dispar mascotele, schimbul de fanioane și fotografiile de grup.

Fotbal, așa cum n-ați mai văzut. Asta le pregătește Liga germană (DFL) suporterilor începând cu 16 mai, când se va relua sezonul. 

Coronavirusul ucide emoția

COVID-19 a obligat DFL să ia măsuri sanitare care golesc practic sportul rege de emoții. Jurnaliștii de la Bild au pus mâna pe document cu interdicții ce vor fi impuse jucătorilor pe teren greu de imaginat într-un sport de echipă. 

Astfel, celebrarea golurilor marcate va fi redusă la un contact cu piciorul sau cu cotul. Fotbaliștii trebuie să se abțină de la a mai "construi" acele piramide ale bucuriei și de la a mai bate palma.

 Documentul mai prevede că, înaintea startului, formațiile vor intra separat pe teren, fără a mai fi însoțite de mascote sau de copiii de mingi, cum se obișnuia. De asemenea, căpitanii nu vor mai face schimb de fanioane și nu-și vor mai da mâna la centrul terenului. Nici între ei, nici cu arbitrii.

 Iar fotografiile de grup, cu întreaga echipă, sunt interzise. Pe margine, toată lumea urmează să poarte mască pe figură și vor fi lăsate locuri libere între cei care stau pe banca de rezerve. 

Antrenorul își poate scoate masca doar dacă vrea să dea indicații jucătorilor aflați pe teren. La fel, rezervele care ies la încălzire! Dar, atenție!, cu respectarea distanței minime de siguranță, fixată la 1,5 metri. 

În fine, există o regulă ciudată inclusiv pentru vestiare. Fotbaliștii nu trebuie să zăbovească acolo mai mult de 30-40 de minute!

Bundesliga revine într-o săptămână! Când se joacă Dortmund - Bayern

5 înlocuiriva putea să opereze un antrenor în timpul unui meci, a 6-a fiind permisă doar dacă sunt prelungiri. FIFA și IFAB au aprobat schimbarea regulamentului, care în mod normal permite 3 schimbări și o a patra doar în prelungiri

Citește și alte știri din fotbalul internațional:Cum a reușit să câștige Piedone sectorul 5. Uluitor ce s-a întâmplat în Rahova și Ferentari
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - HC Dobrogea Sud
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Gent
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Ferencvaros - Molde
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1