INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Clasamentul final din Premier League, simulat de 10.000 de ori pe calculator

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 11:41

Compania Stats Perform, specializată în colectarea de date din sport și analiza acestora, care colaborează cu FIFA, UEFA și numeroase cluburi din Europa, a realizat 10.000 de simulări ale finalului de sezon din Premier League, oferind astfel o variantă virtuală a clasamentului primei ligi din Anglia.

Așadar, luând în calcul datele colectate până acum, cele 92 de jocuri rămase de disputat au fost simulate de 10.000 de ori de inteligența artificială. 

Rezultatul final nu schimbă foarte mult actuala configurație. Primele 5 clasate și-au păstrat pozițiile din clasament, Liverpool devenind campioană cu 101 puncte, un record în Premier League, depășind astfel cele 100 de puncte acumulate de Manchester City în ediția 2017-18 și fiind la un singur punct de recordul european deținut de Juventus, 102 puncte în ediția 2013-14. 

Interesantă e și diferența de 21 de puncte față de locul secund, ocupat de Manchester City care, cu cele 80 de puncte virtuale ar fi câștigat, totuși, campionatul în alte 6 sezoane disputate anterior. 

Dacă primele cinci locuri nu ar suferi modificări, simularea celor de la Stats Perform arată că surprizele pot apărea în pozițiile imediat următoare. Tottenham le-ar depăși pe Wolves și Sheffield United și ar încheia campionatul pe locul 6. Pe locul 7 ar veni Wolves, urmată de Arsenal. În privința retrogradării, Bournemouth, Aston Villa și Norwich ar pica în Championship, în vreme ce Watford s-ar salva la limită. 

Casa de pariuri Betfair, în secțiunea de Exchange, oferă cote pentru finalul de sezon din Anglia. Retrogradarea lui Bournemouth are cota 1.89, iar cea a lui Villa, cota 1.44. De asemenea, se poate paria pe faptul că Chelsea încheie sezonul între primele 4, la o cotă de 1.52. 

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează