INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHAPECOENSE

Clubul brazilian Chapecoense renaște » A fost numit noul antrenor, iar două stele au apărut pe stema echipei

Vagner Mancini, foto: Gulliver/gettyimages
Vagner Mancini, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat sambata, 10 decembrie 2016 15:32

Vagner Mancini va prelua echipa Chapecoense în 2017, după tragedia aviatică din Columbia, în urma căreia au murit 19 dintre jucătorii săi. În acest moment, clubul brazilian dispune de doar șase jucători.

Antrenorul, în vârstă de 50 de ani, are o vastă experiență, el fiind de-a lungul carierei pe banca a mai multor formații importante, precum Gremio, Santos, Vasco da Gama, Cruzeiro sau Botafogo. Cea mai bună performanță a sa a fost cucerirea Cupei Braziliei, cu Paulista în anul 2005.

Chapecoense își reconstruiește echipa de la zero, pentru prima dată în istoria sa de 43 de ani, pentru a putea evolua în următoarea ediție a Copei Libertadores. Clubul a anunțat că nu va putea evolua în ultima etapă a campionatului, care se va disputa în acest week-end, împotriva lui Atletico Mineiro.

Confederația de fotbal CONMEBOL a comunicat recent că a atribuit postum trofeul Cupei Sudamericana lui Chapecoense, ca un omagiu adus fotbaliștilor care au murit în tragicului accident aviatic din Columbia.

Clubul brazilian și-a adăugat două stele pe stema sa, în memoria celor dispăruți. ”Primul simbol exprimă câștigarea Copei Libertadores. El este alb și este un semn al păcii. O liniște pe care au găsit-o Eternii Campioni. Al doilea, de culoare verde, este așezat în interiorul literei F - făcând referire la fotbal - și imortalizează pe cei care și-au dat viața pentru echipă”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al formației Chapecoense, citat de Daily Mail.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează