Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 15:43 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 16:35

Partida Columbia - Brazilia, programată în a cincea etapă din calificările pentru CM 2026, pe 17 noiembrie (ora 02:00), la Barranquilla, riscă să fie anulată dacă tatăl lui Luis Diaz nu va fi eliberat de către răpitorii aparținând de Armata de Eliberare Naţională.

Duelul dintre Columbia și Brazilia, din preliminariile CM 2026, este în mare pericol de a nu se disputa pe 17 noiembrie, la Barranquilla! Motivul este unul neobișnuit și ține de drama prin care trece unul din atacanții selecționatei lui Nestor Lorenzo. 

Se umple Arena Națională! Câte bilete au mai rămas pentru derby-ul FCSB - Rapid
FCSB - RAPID
Se umple Arena Națională! Câte bilete au mai rămas pentru derby-ul FCSB - Rapid

Tatăl lui Luis Diaz se află încă în mâinile răpitorilor, o grupare de guerilă aparținând Armatei de Eliberare Națională (ELN), și așteaptă să fie pus în libertate, după ce mama acestuia fusese eliberată în urmă cu câteva zile.

Columbia - Brazilia ar putea fi amânat! Motivul este situația dramatică prin care trece Luis Diaz

Tragedia s-a produs pe 28 octombrie, când părinții fotbalistului, Luis Manuel Diaz și Cilenis Marulanda, au fost capturați în timp ce se deplasau cu un camion prin Barrancas, situat în regiunea La Guajira. Răpitorii au ajuns la o înțelegere cu autoritățile și au eliberat-o pe mama lui Luis Diaz, anunțând sâmbătă că au demarat acțiunea de punere în libertate a tatălui jucătorului de la Liverpool! 

„Răpitea lui «Lucho» de către Northern War Front a fost o greșeală. Luis este un simbol al Columbiei și e apreciat de toată lumea. De aceea am început operațiunea de eliberare pentru a evita orice accident”, au anunțat infractorii, care i-au răpit părinții atacantului de 26 de ani, postând vineri un mesaj pe rețeaua socială Telegram.

Răpirea părinților lui Luis Diaz, plănuită acum 5 luni?

Ambasadorul Columbiei în Marea Britanie, Roy Barreras, a intervenit și a insistat ca meciul de pe 17 noiembrie să nu se joace dacă tatăl lui Luis Diaz nu va fi eliberat până atunci. Revista Semana a descoperit însă că operațiunea de răpire a fost plănuită de teroriști cu cel puțin cinci luni în urmă. 

Aceștia nu au încetat să acționeze, deși ajunseseră la un acord cu Guvernul pentru a înceta focul: „ELN e responsabilă pentru viața tatălui lui Luis Diaz. A pus la cale acea operațiune, care nu respectă pactul de pace încheiat”, scrie sursa citată.

  • Armata columbiană aruncă pliante care oferă recompensă pentru informații despre tatăl răpit al fotbalistului Luis Diaz

Citește și:

De nervi, a dărâmat monitorul VAR după ce a fost anulat penalty-ul dictat în prelungiri

Șefii lui Bayern s-au hotărât » Ce sumă cer pentru a-i da drumul fotbalistului curtat intens de Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”