INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA MONDIALĂ

Obișnuită cu fazele eliminatorii la Mondial, Columbia a ratat calificarea la ediția din acest an: „O rușine!” » Peru merge la baraj

Bucurie de nestăvilit în rândurile celor din Peru după calificarea la baraj // foto: Guliver/gettyimages
Bucurie de nestăvilit în rândurile celor din Peru după calificarea la baraj // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 09:30 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 10:29

Columbia a ratat calificarea la Cupa Mondială din acest an. Deși au câștigat în Venezuela, 1-0, James Rodriguez & compania au încheiat calificările sud-americane la un punct în spatele locului 5, ocupat de Peru. 

Noaptea trecută, Columbia s-a impus în Venezuela, scor 1-0, grație unui gol reușit de James Rodriguez în minutul 45+4. Insuficient pentru ca elevii lui Reinaldo Rueda să rămână în cărțile calificării. Într-un meci jucat la aceeași oră (02:30 în România), Peru a învins pe teren propriu naționala din Paraguay, scor 2-0, rezultat care i-a asigurat locul 5 în calificările sud-americane.

Peruanii au adunat 24 de puncte după cele 18 etape, în vreme ce Columbia a agonisit 23.

Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”
DINAMO
Torje a decis să părăsească România: „Îmi iau familia și ne mutăm în Spania. Statul îți dă 50 de milioane, când coșciugul costă 40!”

Columbia a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. Peru merge la baraj

Cele 4 calificate naționale sud-americane calificate direct la Cupa Mondială erau deja cunoscute: Brazilia, Argentina, Uruguay și Ecuador. Bătaia era pe locul 5, care asigură prezența la un baraj inter-continental. Biletul l-a obținut Peru, iar Columbia rămâne acasă.

O lovitură grea pentru Columbia, națională calificată în optimi la precedenta Cupă Mondială, din 2018, și în sferturi în 2014! Jucători precum James Rodriguez, Davinson Sanchez (Tottenham), Luis Diaz (Liverpool), Radamel Falcao (Rayo) și David Ospina (Napoli) nu vor fi la turneul final din Qatar, programat în finalul acestui an, între 21 noiembrie și 18 decembrie.

5 victorii,8 egaluri și 5 înfrângeri a bifat Columbia în preliminarii. Peru a avut o linie 7-3-8

Peru poate întâlni Australia în drumul spre Mondial

Pentru calificarea la Cupa Mondială, Peru va juca în luna iunie un baraj cu Emiratele Arabe Unite sau Australia. Duelul va fi tranșat într-o singură manșă, disputată în Qatar.

Primul „11” al naționalei din Peru vs. Paraguay: Gallese - Advincula, Zambrano, Callens, Trauco - Tapia - Flores, Pena, Yotun, Cueva - Lapadula

Primul „11” al naționalei din Columbia vs. Venezuela: Ospina - Munoz, Cuesta, Sanchez, Tesillo - J. Rodriguez, Lerma, Barrios, L. Diaz - Borre, Sinisterra

Celălalt rezultat nu a fost în favoarea noastră. Cred că ratarea obiectivului reprezintă o rușine pentru fotbalul columbian. 

- Reinaldo Rueda, selecționer Columbia

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Portugalia și Polonia s-au calificat la Campionatul Mondial! Când e tragerea la sorți a grupelor

Prăpăd pe gazon după ratarea calificării la Mondial » Au alergat adversarii, s-au bătut cu poliția și au distrus tot ce le-a ieșit în cale

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  30 Martie 2022, 11:10

Ecuador s-a calificat ? Nu Columbia, nu Chile, nu Paraguay...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează