INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Pandemia schimbă fotbalul » Concluziile după primele două etape din Bundesliga

Bayern, Dortmund și Hertha sunt singurele care au învins pe teren propriu. De la 43,3%, procentajul succeselor de acasă s-a prăbușit la 16,7%.
Bayern, Dortmund și Hertha sunt singurele care au învins pe teren propriu. De la 43,3%, procentajul succeselor de acasă s-a prăbușit la 16,7%.

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2020 15:13

Bayern, Dortmund și Hertha sunt singurele care au învins pe teren propriu. De la 43,3%, procentajul succeselor de acasă s-a prăbușit la 16,7%.

Factorul terenului propriu s-a evaporat în Bundesliga odată cu reluarea competiției. Fără aportul fanilor, gazdele au suferit teribil în primele două etape post-pandemie. Numai trei victorii și cinci remize au reușit din 18 meciuri, echipele vizitatoare plecând cu toate punctele în restul de zece! Procentajul față de zilele normale s-a prăbușit de la 43,3% la 16,7%. În anterioarele 25 de runde, în 224 de partide disputate (fără restanța Bremen - Frankfurt), gazdele au câștigat de 100 de ori.

Golaveraj 23-36!

Dacă la restartul campionatului n-a învins decât Dortmund pe un Signal Iduna Park pustiu, 4-0 cu Schalke, în weekendul trecut s-au impus în iarba de acasă doar Hertha, 4-0 în derbyul cu Union, și Bayern (5-2 cu Eintracht). Dovadă că închiderea porților din cauza pandemiei de COVID-19 a modificat sensibil raportul de forțe, formațiile vizitatoare având și un golaveraj net superior, 36-23.

Și distanțarea contează

Sportec Solutions a calculat și ce modificări s-au petrecut prin aplicarea distanțării sociale de 1,5 metri. Media contactelor dintre jucători în primele două etape s-a redus de la 7 minute la 6:02. Doar în 2,3 la sută din cazuri apropierile în timpul meciurilor ori al pauzelor, inclusiv la fazele fixe, au însumat peste 15 minute (perioadă în care apare riscul infectării), comparativ cu 5% înainte. 

75 de schimbăriau făcut antrenorii celor 18 echipe în ultima etapă. În precedenta, au înlocuit 79 de jucători. Freiburg, învinsă cu 0-1 acasă de Bremen, n-a operat decât una sâmbătă!

12 accidentărimusculare s-au înregistrat doar după prima rundă de la reluare în Bundesliga. Doi jucători ai lui Bremen s-au rupt, sâmbătă, în meciul de la Freiburg

Citește mai multe știri de Bundesliga:

Hansi Flick, furios la antrenamente! Cum i-a motivat pe jucătorii lui Bayern înaintea derby-ului cu Dortmund

Provocare pentru Gigi Becali! Ce s-a întâmplat la un meci din Germania :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dora
dora  •  25 Mai 2020, 15:16

Fotbal, în general, frumos și cu multe goluri !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close