INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Controversă uriașă în Spania, cu arbitrul Mateu Lahoz în prim plan: „Rămâi dator”

Mateu Lahoz/ foto: Imago
Mateu Lahoz/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 14:28 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 14:50

Mateu Lahoz, un arbitru spaniol important, se află în centrul unui scandal imens. La meciul dintre Getafe și Mallorca, scor 1-0, din etapa #30 din La Liga, centralul i-a spus lui Enes Unal: „Îmi rămâi dator”, după ce nu i-a acordat un al doilea cartonaș galben în prima repriză.

Momentul s-a petrecut la pauza meciului de pe „Colliseum Alfonso Perez”, iar camerele care transmiteau partida au surprins momentul controversat.

Scandal cu VAR în Serie A » Juventus contestă arbitrajul: „E greu să câștigi în 11 contra 12. A greșit prea mult!”
ITALIA
Scandal cu VAR în Serie A » Juventus contestă arbitrajul: „E greu să câștigi în 11 contra 12. A greșit prea mult!”

Scandal uriaș provocat de Mateu Lahoz

După evenimentul controversat de la pauză, Mateu Lahoz a continuat să fie în centrul atenției și în repriza secundă. Mai întâi, a acordat un penalty pentru Getafe, contestat vehement de cei de la Mallorca, dar ratat de același Enes Unal. Apoi, „centralul” l-a eliminat pe Russo, jucătorul oaspeților, provocând din nou nemulțumire în rândul celor de la Mallorca.

„Nu sunt scuze, dar noi credem că nu a fost penalty. Este o decizie pe care nu o înțelegem. Și apoi mai este și eliminarea lui Russo, nu vedem de ce trebuia să vadă primul galben”, a spus Alfonso Diaz, directorul executiv de la Mallorca, potrivit antena3.com.

„Este intolerabil ca un arbitru să-i spună unui jucător din echipa adversă «Îmi ești dator». Acest gest nu poate rămâne nepedepsit. Având în vedere gravitatea faptelor, considerăm că reprezentanții clubului ar trebui să facă o declarație publică și să ceară explicații corespunzătoare din partea Comisiei de Arbitri și a La Liga pentru controversatul «Îmi ești dator« al lui Mateu Lahoz către Enes Unal și pentru deciziile discutabile ale VAR” a transmis Moviment Mallorquinista, un grup de suporteri al celor de la Mallorca, potrivit Marca.

Mateu Lahoz, arbitrul ultimei finale de Champions League

Antonio Mateu Lahoz este unul dintre cei mai apreciați arbitri ai momentului, punctul culminant al carierei sale fiind finala Ligii Campionilor din 2021, dintre Chelsea și Manchester City, 1-0. Acesta arbitrează meciuri din La Liga începând din anul 2008, iar din 2011 este arbitru FIFA.

VIDEO. Rezumat Getafe - Mallorca 1-0

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Xavi, sfat prețios pentru noul erou al Barcelonei: „I-am spus să facă asta, mi s-a întâmplat și mie”

Gică Hagi, despre Ianis: „Am ajuns să zic că sunt mândru de el!” + E convins că Rangers poate produce surpriza în Europa League: „Mi-a zis că va juca finala”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
gepeto
gepeto  •  04 Aprilie 2022, 15:32

cel mai bun arbitru din lume :)) e latin si el: imi ramai dator. A dat-o la smecherie , sa fie prietenar

108779877311497
George Ionescu  •  04 Aprilie 2022, 15:26

...ce ne pasa noua de altii ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close