INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Scandal cu VAR în Serie A » Juventus contestă arbitrajul: „E greu să câștigi în 11 contra 12. A greșit prea mult!”

Juventus - Inter/ foto: Imago
Juventus - Inter/ foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2022 12:41 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 13:44

Rabiot s-a plâns de prestația centralului Irrati, care a dictat repetarea penalty-ului de la unicul gol și le-a refuzat gazdelor un 11 metri. Francezul trebuia însă eliminat, ca și Lautaro.

Inter continuă cursa pentru scudetto, din care a eliminat-o pe Juventus (1-0), după un Derby d'Italia mai încrâncenat, dur, plin de tensiune și de polemici ca niciodată. Jucătorii s-au lovit, s-au îmbrâncit, au protestat și s-au acuzat reciproc. 

Juventus a ajuns să conteste arbitrajul, la capătul unui meci pe care l-a dominat clar, însă l-a pierdut la singurul șut cadrat al nerazzurrilor: Hakan Çalhanoğlu din penalty (45+5). „Păcat pentru rezultat. Dar e greu să câștigi când joci în 11 contra 12! Arbitrul a greșit prea mult!”, s-a revoltat Adrien Rabiot.

Kylian Mbappe a vorbit despre viitorul său: „E posibil să se întâmple asta”
PSG
Kylian Mbappe a vorbit despre viitorul său: „E posibil să se întâmple asta”

Greșeli de arbitraj în lanț

Totul a pornit de la cea mai discutată fază a partidei de la Torino. Penaltyul pe care Massimiliano Irrati nu l-a observat, dar l-a dictat abia după ce, avertizat de VAR-ul Mazzoleni, a vizionat reluările la marginea terenului, sancționând talpa lui Morata la Dumfries

Hakan Çalhanoğlu a ratat de la 11 metri, jocul a continuat și, după un carambol, mingea a intrat în plasă. Centralul a anulat golul, fluierând fault în atac, Hakan la Danilo. Iarăși a intervenit asistentul video și s-a decis repetarea loviturii de pedeapsă, considerându-se că De Ligt a pătruns în careu prea devreme. Moment în care Allegri și-a aruncat pardesiul! Verdict corect, mai ales că trebuia penalizată și ieșirea din poartă cu ambele picioare a lui Szczęsny.

Faultul a fost pe linie!

Nu a fost unica situație controversată. Juve s-a plâns și de un 11 metri refuzat în minutul 55 lui Zakaria, intrat în locul lui Locatelli. „Gheata elvețianului e pe linia careului, iar piciorul lui Bastoni în interior în momentul contactului. Este penalty clar!”, susține fostul arbitru Graziano Cesari. Irrati a văzut numai o lovitură liberă, iar VAR-ul a mers (eronat) pe mâna lui.

Bianconerii au mai cerut nejustificat două penaltyuri, la Vlahovici și De Ligt, iar centralul putea să lase din prima repriză cele două echipe în „zece”, Rabiot și Lautaro Martinez fiind iertați de al doilea cartonaș galben. Gazdele au lovit și o bară, prin Zakaria, au presat destul de haotic, dar Inter s-a apărat ca pe vremea lui Mourinho și rămâne aproape de șefie.

A fost 11 metri, la fel cum golul reușit de Hakan, după ce Szczęsny a respins mingea, era valabil. Penalty-ul nu trebuia repetat. Pe mine m-a eliminat după ce mi-am aruncat geaca.

-Simone Inzaghi, antrenor Inter

8 cartonașe galbene(patru de fiecare echipă) a acordat Massimiliamo Irrati în derbyul de duminică. Șase doar în prima repriză, pe care a prelungit-o cu zece minute

VIDEO. Rezumat Juventus vs. Inter 0-1

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Louis van Gaal, dezvăluire cutremurătoare: „Am o formă agresivă de cancer la prostată. Am făcut chimioterapie de 25 de ori”

Xavi, sfat prețios pentru noul erou al Barcelonei: „I-am spus să facă asta, mi s-a întâmplat și mie”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
895810720478740
Adrian Suciu  •  05 Aprilie 2022, 04:27

Penaltyul la Zakaria nu l-au mai vazut cei de la VAR. E cubios cum se intervine numai in favoarea unei echipe. Acuma nu te mai furay arbitrul cu cei de la VAR!

golf_club
golf_club  •  04 Aprilie 2022, 18:21

Au ajuns Juventus sa se planga de arbitraj. Ciudate vremuri traim...

lagardere_72
lagardere_72  •  04 Aprilie 2022, 15:26
Postat de iosif_iq_de_gaina_0 pe 04 Aprilie 2022, 14:17

Asa o sa fie si la noi !! Fcsb o sa l puna pe nea gigi la Var !!

Să dea cu varza st(e)ana

Vezi toate comentariile (6)
Comentează