INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRE

Louis van Gaal, dezvăluire cutremurătoare: „Am o formă agresivă de cancer la prostată. Am făcut chimioterapie de 25 de ori”

Louis Van Gaal // FOTO: Imago
Louis Van Gaal // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 08:04 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 09:18

După ce a calificat naționala Țărilor de Jos la Campionatul Mondial din Qatar, antrenorul Louis van Gaal a dezvăluit că are probleme de sănătate.

Tehnicianul de 70 de ani a dezvăluit pentru o televiziune din Țările de Jos că suferă de cancer de prostată. Acesta promova un documentar despre viața sa și despre modul în care a înfruntat boala.

Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 » Spania - Germania, cap de afiș
TRAGERE LA SORȚI
Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 » Spania - Germania, cap de afiș

Louis van Gaal a dezvăluit că suferă de cancer

„Nu se moare de cancer de prostată. Cel puțin nu în 90% dintre cazuri. În mod normal, alte boli te ucid. Dar am o formă agresivă. Am făcut chimioterapie de 25 de ori.

La fiecare acțiune a naționalei plecam în timpul serii la spital, fără ca jucătorii să știe. Am primit tratament preferențial la spital. Am putut intra prin ușa din spate. Am fost tratat minunat. 

Nu le spui oamenilor cu care lucrezi așa ceva pentru că asta le-ar putea afecta alegerile. M-am gândit că jucătorii nu trebuie să știe. Cred că boala și moartea sunt parte din viață”, a spus Van Gaal, citat de Mundo Deportivo.

Antrenorul este hotărât să conducă naționala Olandei la Mondialul din Qatar. Echipa sa face parte din grupa A, alături de Qatar, Senegal și Ecuardor.

Cine e Louis van Gaal

  • Van Gaal este unul dintre cei mai de succes antrenori olandezi. A început cariera ca secund la AZ Alkmaar, antrenor la Ajax U21 și Ajax U19 și secund la Ajax.
  • A preluat prima echipă a „lăncierilor” în 1981, iar după 6 ani a ajuns la Barcelona, pe care a condus-o timp de 3 ani. A urmat naționala Țărilor de Jos (iulie 2000 – noiembrie 2001), o nouă etapă la Barcelona (iulie 2002 – ianuarie 2003).
  • A mai antrenat la AZ Alkmaar, Bayern și Manchester United. După un al doilea mandat pe banca naționalei (august 2012-iulie 2014), Van Gaal a revenit ca selecționer în august 2021, calificându-i pe olandezi la CM 2022.
  • Are în palmares o Ligă a Campionilor (Ajax 1995), o Cupă UEFA (Ajax 1992) și alte 18 trofee, fiind campion în Țările de Jos, Spania și Germania

VIDEO Naționala Țărilor de Jos, egal în amicalul cu Germania

Citește și: 

Prețuri astronomice la Doha » Să fii fan al echipei naționale la Mondialul din Qatar reprezintă un lux pe care puțini și-l vor putea permite

Barcelona, victorie mare cu Sevilla » Catalanii urcă pe locul 2 în La Liga

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
andrutzandrutz
andrutzandrutz  •  04 Aprilie 2022, 21:01

Sunteți praf! Ziariști ce nu vă citiți articolul! Sau chiar nu aveți habar de ce scrieți! Nu sunteți în stare să dați copy-paste! După ce ați scris, se pare că van Gaal a antrenat Barcelona în 1987... Sunteți varză! Și voi și șefii voștri! Când citesc titlurile ,,marelui " Ioanitoaia, parcă mă întorc în timp...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează