INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  TRAGERE LA SORȚI

FOTO Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 » Spania - Germania, cap de afiș

Astăzi se aleg grupele turneului final, într-o ceremonie care va avea loc la Doha, capitala Qatarului / Sursă foto: Guliver/Getty Images +9   FOTO
Astăzi se aleg grupele turneului final, într-o ceremonie care va avea loc la Doha, capitala Qatarului / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 03 noiembrie 2022 09:13 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2022 10:12

Campionatul Mondial de fotbal 2022 are loc la finalul lunii noiembrie. Iată componența grupelor de la CM 2022. 

Campionatul Mondial din Qatar va debuta pe 21 noiembrie, iar marea finală este programată pe data de 18 decembrie. În meciul de deschidere, țara-gazdă va înfrunta reprezentativa Ecuadorului. Competiția va fi transmisă pe teritoriul României de TVR.

Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 

  • Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
  • Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor
  • Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
  • Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Australia
  • Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica 
  • Grupa F: Belgia, Canada, Croația, Maroc
  • Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud
     

Care sunt echipele considerate favorite de Lionel Messi la Campionatul Mondial de fotbal 2022

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi (35 de ani), este la a cincea încercare de a ridica Cupa Mondială, dar e îngrijorat că Brazilia sau Franța îi vor distruge visul.

Potrivit caselor de pariuri, Anglia, Brazilia, Franța și Argentina sunt cele patru mari favorite la câștigarea turneului din acest an, care începe pe 18 noiembrie și se încheie pe 18 decembrie. Franța este campioana en-titre, în urma triumfului contra Croației, scor 4-2.

De atunci, Brazilia și Argentina au câștigat ambele Copa America , iar Anglia a ajuns în finala Euro 2020 . Italia este marea absentă la acest turneu, după ce a fost eliminată de Macedonia de Nord în semifinalele barajului.

Messi a declarat pentru postul argentinian DirecTV: „În ceea ce privește favoritele, există echipe mari precum Brazilia, Germania, Franța, Anglia, Spania. Dacă ar trebui să aleg una sau două, cred că Brazilia și Franța sunt cele mai mari candidate la această Cupă Mondială.”

+5 FOTO

Gala a început la ora 19:00, cu un clip animat de promovare al competiției.

Cu ea se joacă la Mondial

Adidas a dezvăluit mingea pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar, numit anul acesta „Al Rihla”, care înseamnă „călătorie” în arabă. „Balonul se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile tradiţionale şi drapelul Qatarului. Dinamismul şi vitalitatea culorilor pe un fundal perlat sunt o reflectare a ţării gazdă a Cupei Mondiale şi a vitezei tot mai mari a fotbalului", se arată în comunicatul Adidas. 

Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 » Spania - Germania, cap de afiș

Balonul a fost conceput pentru a rezista la cele mai mari viteze şi este cel care se mişcă cel mai repede prin aer. Începând cu 1970 acesta este al 14-lea creat de brandul german pentru o Cupă Mondială. Respectul pentru principiile dezvoltării fiind în centrul companiei, aceasta este prima minge oficială de Cupă Mondială care este produsă exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

Gareth Soutghate, avertizat de organizatori după ce a protestat împotriva Mondialului din Qatar: „Să-și alegă cu grijă cuvintele”
CM 2022 QATAR
Gareth Soutghate, avertizat de organizatori după ce a protestat împotriva Mondialului din Qatar: „Să-și alegă cu grijă cuvintele”

234 de zilemai sunt până la startul Mondialului din Qatar, pe 21 noiembrie

Citește și alte știri de actualitate:

Istvan Kovacs este cu gândul la Campionatul Mondial: „Voi da tot ce depinde de mine”

Iranul ar putea fi exclus de la Mondial, după ce a atacat cu gaze lacrimogene femeile care voiau să vadă meciul! Ar putea profita Italia

Rușii îi atacă pe polonezi: „Niște creaturi dezgustătoare. Sper să fie cel mai mare dezastru al Mondialului”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
hristo55
hristo55  •  02 Aprilie 2022, 07:12
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 01 Aprilie 2022, 22:00

Cred ca este o greseala. Nu gasesc Romania. In ce grupa este? La voi apare?

in "grupa mortii")))

joepanait
joepanait  •  01 Aprilie 2022, 22:29

Ar trebui ca marile echipe sa-si trimita echipele secunde. Jucayorii importanti sa se odihneasca dupa campionatele puternice plus cupe europene. Spagarii au dat organizarea campionatului unei tari care nu respecta drepturile osmenilor. Di unde femeile sunt slugi

10156568321649937
Marius Caseanu  •  01 Aprilie 2022, 22:13

Deci mingea e facuta exclusiv din "vopseluri..."????

Vezi toate comentariile (24)
Comentează