INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Iranul ar putea fi exclus de la Mondial, după ce a atacat cu gaze lacrimogene femeile care voiau să vadă meciul! Ar putea profita Italia

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2022 10:30 / Actualizat joi, 31 martie 2022 10:30

FIFA a amenințat federația de la Teheran, acuzând Iranul de discriminare, după ce 2.000 de femei au fost interzise pe stadion la ultimul meci al naționalei, calificată la turneul final.

Iran s-a calificat la Mondial înainte de sfârșitul preliminariilor. A 6-a participare în istorie, a treia la rând. Dar ar putea fi sancționat din cauza discriminării femeilor. 

În cel mai rău scenariu, naționala riscă să fie exclusă de la turneul final, a dezvăluit Sport Mediaset, preluat și de Sky Sport Italia. Chiar dacă tragerea la sorți a grupelor CM 2022 va fi mâine! 

Vladimir Putin a luat o decizie radicală împotriva lui Roman Abramovich
Război în Ucraina
Vladimir Putin a luat o decizie radicală împotriva lui Roman Abramovich

Femeile din Iran, îndepărtate cu gaze lacrimogene 

La ultimul meci jucat în campania pentru Qatar 2022, câștigat cu 2-0 de selecționata antrenată de croatul Dragan Skočici în fața Libanului acasă, la Mashhad, 2.000 de femei au rămas în afara stadionului. Au fost interzise, deși își cumpăraseră bilete. Și forțele de securitate au folosit gaze lacrimogene pentru a le îndepărta de la porțile arenei. 

„Vești alarmante de la FIFA”

FIFA a reacționat, iar Mehrdad Seradski, membru în conducerea federației de la Teheran, a scris pe Twitter: 

„Primim vești alarmante de la FIFA și Confederația asiatică". Temându-se chiar că naționalei nu i se va mai permite să participe la Mondial, mai ales că forul iranian a fost avertizat în 2019 din cauza încălcării drepturilor femeilor. Excluderea Iranului ar fi însă posibilă doar în cazul suspendării sale de către FIFA și AFC. 

Squadra azzurra în Qatar? 

Mai multe surse italiene, începând cu Sportmediaset, cred că, dacă FIFA va lua o asemenea măsură, radicală, Italia ar putea fi invitată la competiția din Qatar. Ar fi echipa cel mai bine clasată în topul FIFA, deși a fost eliminată încă din semifinalele barajelor. 

Numai că, astfel, Europa ar avea un loc în plus (14), iar Asia unul în minus (4), ceea ce forul mondial nu ar accepta.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Gareth Soutghate, avertizat de organizatori după ce a protestat împotriva Mondialului din Qatar: „Să-și alegă cu grijă cuvintele”

Retras din cauza problemelor cardiace, Aguero face anunțul momentului: „Mi-a trecut prin minte că aș putea juca nou” » A primit deja o ofertă!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
ion_pila
ion_pila  •  02 Aprilie 2022, 11:05

Vedeti cum i se face loc Italiei? Si noi ne scandalizam ca federatia trage pe Dinamo de urechi.

deltacrom
deltacrom  •  02 Aprilie 2022, 06:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicu72
nicu72  •  01 Aprilie 2022, 11:55
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 31 Martie 2022, 19:13

Chiar nu stim noi de ce s-au vandut bilete si cine a gresit la faza asta. Si chiar nu e ok ca femeile sa auda pe stadioane vand degajeaza portarii ce se striga. Acolo inca se bate moneda pe decenta si feminitate

Am trait 2 ani in lumea araba. Nevasta-mea era hartuita zilnic pe strada, desi respecta fidel cutumele vestimentare locale. Iar profesoara mea de araba imi povestea lucruri ingrozitoare despre modul in care e tratata femeia in societatea locala. Desigur, Iranul nu e in lumea araba, dar sunt sigur ca "decenta si feminitatea" pe care le lauzi tu sunt la fel mai peste tot in lumea islamica (poate mai putin in Asia Centrala si in Asia de Sudest)

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close