INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022 QATAR

Gareth Soutghate, avertizat de organizatori după ce a protestat împotriva Mondialului din Qatar: „Să-și alegă cu grijă cuvintele”

Gareth Soutghate // Foto: Imago
Gareth Soutghate // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 10:09 / Actualizat joi, 31 martie 2022 10:33

Gareth Soutghate, selecționerul Angliei, a fost atenționat „să-și alegă cu grijă cuvintele” de către directorul Campionatului Mondial din Qatar, Nasser Al Khater, după ce naționala Albionului a tras un semnal de alarmă cu privire la nerespectarea drepturilor omului în ţara organizatoare a turneului final.

Nasser Al Khater i-a transmis selecționerului englez să nu-și formeze o opinie despre Qatar doar din ceea ce s-a prezentat în spațiul public. Directorul competiției a declarat că dorește să aibă o întâlnire cu Southgate pe această temă.

„Cât ne mai păcălim cu el?” » Fotbalistul pe care Ștucan îl vede OUT din națională: „Are panica scrisă în ADN”
ROMÂNIA
„Cât ne mai păcălim cu el?” » Fotbalistul pe care Ștucan îl vede OUT din națională: „Are panica scrisă în ADN”

Directorul CM 2022 Qatar, mesaj pentru Gareth Southgate

„Opinia și declarațiile sale sunt bazate pe ceea ce citește? Pentru că este o problemă când o opinie pe care o exprimi foarte vocal e bazată pe ceea ce citești. Cineva cu multă influență, ca Southgate, cineva cu o audiență mare care îl ascultă trebuie să-și aleagă cu grijă cuvintele”, a declarat Nasser Al Khater, potrivit Daily Mail.

Printre subiectele abordate de Southgate și naționala Angliei au fost aduse în prim-plan comportamentul față de femei și tratamentul aplicat lucrătorilor migranți ce ajută la construirea stadioanelor.

Gareth Southgate a mers în Qatar, ca parte a delegației Federației Engleze, pentru tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial, care va avea loc vineri. Nasser Al Khater l-a invitat pe selecționerul Angliei să discute pe temele puse în discuție de el și elevii săi, și chiar să stea de vorbă cu muncitorii.

Selecționerul și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește accesul fanilor la partidele de la turneul final. Acesta a făcut referire la componenții comunității LGBT, ce nu au drept de a călători din Anglia în Qatar din cauza restricțiilor impuse de stat acestor persoane.

„Cred că înainte de a face astfel de declarații când vine vorba de muncitori, el trebuie să vină aici, să vorbească cu muncitorii, să înțeleagă ce obțin muncitorii din faptul că sunt aici. Așa că aștept cu nerăbdare să-l întâmpin aici, aștept cu nerăbdare să-l întâlnesc la tragere la sorți. Poate să-mi asculte părerea. 

Nu trebuie să creadă, dar măcar trebuie să meargă atât de departe spre a înțelege opinii diferite, spre a înțelege diferite culturi. Îi exprim cel mai profund respect. Îl respect ca antrenor, ca om. Nu am probleme cu opiniile oamenilor. Evident, atunci când cineva are o altă părere, îi vei oferi partea ta a poveștii. Putem fi de acord sau nu, dar asta e în regulă”, a mai spus directorul Campionatului Mondial din Qatar.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Retras din cauza problemelor cardiace, Aguero face anunțul momentului: „Mi-a trecut prin minte că aș putea juca nou” » A primit deja o ofertă!

Mircea Lucescu, campion al Ucrainei? Decizia care i-ar da titlul lui Dinamo Kiev

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
kuba
kuba  •  31 Martie 2022, 12:27

Respect Southgate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează