INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi, sfat prețios pentru noul erou al Barcelonei: „I-am spus să facă asta, mi s-a întâmplat și mie”

Xavi/ foto: Imago +13   FOTO
Xavi/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 10:40 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 11:20

Xavi (42 de ani), antrenorul Barcelonei, s-a arătat extrem de fericit după victoria obținută de catalani în meciul cu Sevilla, 1-0, în etapa #30 din La Liga.

Pedri (19 ani) a fost eroul trupei „blaugrana”, marcând singurul gol al partidei, după ce a „culcat” doi adversari și a șutat imparabil la colțul lung, din marginea careului. După meci, Xavi a dezvăluit că l-a sfătuit pe tânărul său jucător să șuteze mai des, în loc să caute mereu pasa decisivă.

Kylian Mbappe a vorbit despre viitorul său: „E posibil să se întâmple asta”
PSG
Kylian Mbappe a vorbit despre viitorul său: „E posibil să se întâmple asta”

Xavi: „Pedri caută mereu pasa decisivă, mi s-a întâmplat și mie”

„Nu-mi venea să cred că nu intrau ocaziile pe care ni le cream, noi meritam, dar mereu era un picior salvator al unui jucător de la Sevilla. Am bătut o superechipă, una dintre cele mai mari.

Este o victorie de șase puncte care ne arată unde ne aflăm. În general, am fost superiori, ne-am creat multe ocazii, iar portarul Bono a fost foarte bun. Sunt cea mai bună echipă din punct de vedere defensiv din La Liga și au pierdut doar două meciuri.

Pe Pedri îl încurajez să tragă, pentru că are un șut bun, dar el este un pasator și are mereu în minte ultima pasă, pasa decisivă. Mi s-a întâmplat și mie. Sunt momente în care nu-și dă seama că trebuie să tragă. Astăzi a marcat un gol superb. Este un jucător fantastic, sunt foarte puțini ca el”, a spus Xavi, potrivit Mundo Deportivo.

4 goluria marcat Pedri pentru Barcelona în acest sezon, în toate competițiile

Xavi: „Încercăm să câștigăm La Liga”

După victoria cu Sevilla, Barcelona a trecut peste andaluzi în clasamentul din La Liga, datorită avantajului din meciurile directe, și ocupă locul 2, cu 57 de puncte în 29 de partide jucate. Real Madrid este liderul campionatului, cu 69 de puncte, dar cu un meci în plus față de catalani. Atletico Madrid completează podiumul, cu 57 de puncte, la egalitate cu Sevilla, echipă care a căzut pe poziția a patra.

Deși distanța față de Real Madrid este mare, Xavi spune că nu a renunțat la lupta pentru titlu: „Vom încerca să câștigăm La Liga. Când nu depinde de tine, trebuie să te uiți la cealaltă echipă. Este greu de crezut că Madrid se va încurca atât de mult, dar vom încerca până la final”.

VIDEO Rezumat Barcelona - Sevilla

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Louis van Gaal, dezvăluire cutremurătoare: „Am o formă agresivă de cancer la prostată. Am făcut chimioterapie de 25 de ori”

Juventus - Inter 0-1» Derby d'Italia, decis de o fază în care VAR-ul a făcut lumină

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează