INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Juventus donează 10 milioane de euro pentru Italia

Juventus se implică în lupta împotriva pandemiei de coronavirus
Juventus se implică în lupta împotriva pandemiei de coronavirus

Articol de - Publicat miercuri, 18 martie 2020 11:43

Oamenii de fotbal încearcă să ajute Italia să iasă dintr-o situație disperată, țara luptându-se în aceste săptămâni cu pandemia de coronavirus. Și cei de la Juventus se implică. 

Silvio Berlusconi, fostul premier peninsular și ex-patron al lui AC Milan, a donat 10 milioane de euro pentru construirea unui spital cu 400 de paturi la terapie intensivă. L-a urmat proprietarul lui Juventus. Familia Agnelli a oferit aceeași sumă. 10 milioane de euro. În plus, a cumpărat 150 de aparate respiratorii.

Pandemia de coronavirus a afectat fotbalul din Serie A

Mattia Zacagni (24 de ani), mijlocașul celor de la Hellas Verona, echipă din Serie A, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 în ultimele ore. Ceilalți jucători din Italia afectați:

  • Sampdoria: Manolo Gabbiadini, Morten Thorsby, Albin Ekdal, Antonino la Gumina, Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli
  • Juventus: Blaise Matuidi, Daniele Rugani.
  • Fiorentina: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone, German Pezzella

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1.  EURO 2020 a fost amânat pentru 2021
     
  2. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 6 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  3. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  4. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  5. Ivan Garcia Cortina, câștigător săptămâna trecută al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  6. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  7. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează