INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

VIDEO Surprinzător: ce contract are Contra la Al-Ittihad. Șanse minime la titlu + A acuzat probleme medicale!

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2022 12:18 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 13:24

Lui Cosmin Contra îi expirase contractul la Al-Ittihad luna trecută și clubul saudit nu i l-a prelungit, preferând o înțelegere pentru ultimele două meciuri. Joi, a învins, 3-1 în deplasare cu Al-Ittifaq, dar Al-Hilal rămâne lider și e aproape de titlu.

Un sezon bun pentru Cosmin Contra la Al-Ittihad. Trei sferturi de campionat a fost lider, a avut cea mai lungă serie de victorii (10) și cele mai clare succese ale acestei stagiuni în Arabia Saudită, împotriva aceleiași echipe, Abha (6-1 acasă, 4-0 în deplasare). Doar titlul îi mai lipsea pentru a fi un an perfect. Un titlu așteptat de 13 ani la clubul din Jeddah. 

Lovitură! Sepsi a bătut palma cu fostul atacant al lui CFR Cluj: „Ne-am înțeles în 5 minute”
TRANSFER
Lovitură! Sepsi a bătut palma cu fostul atacant al lui CFR Cluj: „Ne-am înțeles în 5 minute”

Cosmin Contra, 3 eșecuri și un egal în 6 runde 

Galben-negrii au cedat însă chiar spre final. După trei înfrângeri și un egal în șase etape, între 8 martie și 29 mai, au pierdut și locul 1. Și șansele de a-l mai recupera sunt minime. Sfârșitul e foarte aproape. 

Cotidianul saudit Al-Riyadiah a aflat că, surprinzător, contractul lui Contra expirase încă de luna trecută și șeicii de la Ittihad nu i l-au prelungit. Au preferat un acord pentru ultimele două meciuri, cu Al-Ittifaq și Al-Batin. Ulterior, odată încheiat sezonul, se va hotărî și dacă tehnicianul mai continuă sau nu la Jeddah. Foarte probabil, răspunsul va fi negativ. 

Un club cu pretenții din Liga 1, în atenția unor investitori din Germania: „Am niște propuneri, vor să ne punem la discuții”
INVESTITORI
Un club cu pretenții din Liga 1, în atenția unor investitori din Germania: „Am niște propuneri, vor să ne punem la discuții”

Cosmin Contra: „Vom lupta până la capăt” 

Joi, Contra a învins din nou, după mai mult de trei luni. 3-1 pe terenul lui Al-Ittifaq, deși a fost condus și jucătorii săi au marcat trei goluri în 16 minute (73-89). Al-Hilal a câștigat și ea, 3-0 în deplasare cu Al-Fateh, are același număr de puncte, dar victorii în partidele directe, 2-1 (a) și 3-1 (d). Dacă se impune și în etapa finală, acasă, cu Al-Faysaly, nu mai contează ce face Al-Ittihad cu Al-Batin. 

„Aveam nevoie de victorie după ce ne împiedicasem în ultimele dueluri. Nu ne gândim la rezultatul rivalei noastre. Vom lupta până la capăt”, a declarat Contra la conferință. Luni se decide totul. Și campionatul, și soarta antrenorului. Locul 2 nu îi asigură un nou contract. Aproape sigur, va pleca.

Probleme pentru Cosmin Contra, după ultima victorie

În prelungirile meciului, Cosmin Contra a acuzat probleme de sănătate și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

„Contra a acuzat o stare de oboseală, în timp ce acorda indicații jucătorilor săi. A trebuit să se așeze pe bancă și nu a mai putut urmări sfârșitul partidei în picioare”, a notat publicația Goal.

Din cauza tensiunii meciului, a temperaturii și a umidității ridicate, Contra aproape a leșinat. Antrenorul și-a revenit, după intervenția staff-lui medical”, au scris și jurnaliștii de la Kooora.

VIDEO. Rezumatul meciului Al-Ittifaq vs. Al-Ittihad (1-3)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ar fi șocul anului: Bayern vrea să îl aducă pe Ronaldo, la schimb cu Lewandowski

Zidane, despre idolul său: „Soția mea credea că sunt nebun. Dar trebuia să-mi împlinesc visul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează