INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Cosmin Contra despre „cea mai proastă decizie din carieră” » „Maldini mi-a spus «Nu fi fraier!». Dar eu i-am ascultat pe Gattuso și Pirlo...”

1 an a jucat Cosmin Contra la AC Milan / Sursă foto: Getty
1 an a jucat Cosmin Contra la AC Milan / Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iunie 2020 11:27

Cosmin Contra (44 de ani), fostul selecționer al României, a fost invitat în această dimineață la GSP Live. „Guriță” a dezvăluit care este cea mai mare greșeală din cariera sa de jucător.

Contra regretă și acum faptul că a acceptat să plece de la AC Milan la Atletico Madrid în 2002 și povestește contextul deciziei sale.

VIDEO Cosmin Contra la GSP Live: „A fost cea mai proastă decizie să plec de la Milan”

„În vara respectivă, Milan l-a cumpărat pe Nesta, au plătit o grămadă de bani pe el, iar Berlusconi a spus că plătește acea sumă doar dacă se vor vinde doi jucători, pentru a echilibra balanța economică. Îmi aduc aminte că în ianuarie se vorbea foarte mult de transferul lui Roque Junior, un fundaș central de la noi. Avea oferte din Europa și Milan își dorea să-l vândă. 

Luau bani foarte buni pe el, dar la un antrenament și-a rupt clavicula. A stat 4-5 luni accidentat, iar echipele care au fost interesate de el nu l-au mai vrut. Până la urmă, decizia de a pleca de la AC Milan a fost luată de mine. Eu am acceptat oferta pe care o aveam Atletico Madrid.

M-au lăsat pe mine să aleg dacă rămân la Milan sau nu. E cea mai proastă decizie pe care am luat-o cariera mea de jucător! Întotdeauna o voi regreta. Decizia am luat-o la 2 dimineață, pentru că a doua zi se termina perioada de transferuri, iar eu puteam să rămân liniștit la Milan”, a spus Contra, la GSP Live.

44 de partidea bifat contra pentru AC Milan, reușind 4 goluri și 5 pase decisive

„Maldini mi-a spus «Nu pleca, nu fi fraier! Sigur vei juca»”

De asemenea, Contra a prezentat și sfaturile pe care le-a primit în acele momente de la colegii săi. Paolo Maldini i-a recomandat să rămână la Milan, în timp ce Gennaro Gattuso și Andrea Pirlo i-au spus să plece

„Cei de la Atletico au fost foarte insistenți, m-a sunat și Giovanni Becali să-mi spună că mă vor. Înainte de ultimul meu meci la Milan, Ancelotti mi-a spus că o să încep titular. Eram foarte fericit. Simțeam că pot să-mi câștig postul de titular. Îmi aduc aminte că mă schimbam lângă Paolo Maldini, Gattuso și Pirlo. Când a văzut că intră în vestiar Braida (n.r. Ariedo Braida, oficial al lui Milan în perioada respectivă) și pune presiune pe mine să plec, Maldini m-a întrebat ce se întâmplă.

Mi-a spus: «Tu gândește-te la meci și după aia vorbim». Însă m-a dezamăgit că după, la pauza meciului, a venit și Galliani în vestiar. Atunci mi-am dat seama că voiau să plec de la echipă. Maldini mi-a spus: «Nu pleca, nu fi fraier! Sigur vei juca». Ceilalți, Gattuso și Pirlo, nu erau de acord cu Maldini: «Pleacă! Nu mai sta! Nu vezi că nu te mai vor?!». Până la urmă, am decis să revin în Spania, fiind convins de proiectul lui Atletico

Trebuia să-l ascult pe Maldini, i-am și spus că a avut dreptate. El m-a ajutat să mă adaptez la fotbalul italian. La primele antrenamente, îmi zicea mereu: «Vezi că aici ești în Italia, nu la Alaves în Spania. Aici trebuie să te aperi prima dată, după aia vezi dacă poți să ataci»”, a adăugat Contra.

FC Timișoara, Dinamo București, Alaves, AC Milan, Atletico Madrid, West Brom și Getafe sunt cluburile la care a activat Contra de-a lungul carierei sale.

73 de selecțiiare Contra pentru naționala României, pentru care a reușit să înscrie 7 goluri

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Cosmin Contra, detalii despre spaniolii care vor să cumpere Dinamo: „Am vorbit cu Melero și am aflat ceva”

Adevărul despre insuccesul jucătorilor U21 la naționala mare: „Nimeni nu înțelege asta. Sunt dependenți de telefoane”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
gintonic
gintonic  •  09 Iunie 2020, 14:15

Bun jucator Gurita!... nu contest!... totusi, cel mai aprig meci a fost ala cu Andresan (Laura). :)

tristan
tristan  •  09 Iunie 2020, 09:21
Postat de melcul_furios pe 08 Iunie 2020, 18:52

Apropos de jucatori mari si cluburi - Hagi a fost cel mai bun cand era la Galata si Maradona care o sa ramana mereu un zeu a jucat la Napoli.

corect

tristan
tristan  •  09 Iunie 2020, 09:20

ce jucatori avea Milan atunci si ce varza e acuma...echipa mea de suflet din Italia...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează