INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cosmin Contra, mesaj tulburător din Spania: „Mi-a murit o vecină. Mor părinții unor prieteni”

Cosmin Contra se află în Madrid, Spania
Cosmin Contra se află în Madrid, Spania

Articol de GSP - Publicat joi, 02 aprilie 2020 13:42

Cosmin Contra, fostul selecționer al României, a vorbit din Madrid, Spania, despre pandemia de coroanvirus și a avut un mesaj pentru români, cerându-le să respecte deciziile luate de autorități.

  • Cosmin Contra, fostul selecționer al României, stă în această perioadă la Madrid, acolo unde are o locuință;
  • Spania este una dintre țările cel mai puternic afectată de pandemia de coronavirus, având peste 100.000 de îmbolnăviți și peste 10.000 de victime;

„Toată lumea suferă! Situația, din păcate, nu se ameliorează, suntem triști pentru că mor oamenii. Mor părinții unor prieteni. O vecină, de-ale mele, a murit ieri. Era o femeie mai în vârstă. Stăm de trei săptămâni închiși în case și ieșim o dată la 5-6 zile pentru cumpărături. E puțin frustrant că nimic nu s-a îmbunătățit și că situația nu s-a ameliorat. noi credeam că săptămâna asta se vor mai liniști lucrurile, mai ales cu toate restricțiile de aici, dar se pare că nu am ajuns la vârful acestei pandemii.  Sperăm că la final săptămânii sau la începutul următoarei săptămâni să vedem o îmbunătățire. Asta ne-ar da speranțe că lucrurile vor evolua în bine. Trebuie să trecem peste acet coșmar. 

Nu mă așteptam ca pandemia să se răspândească așa mult în Spania. Eu, care știam că sistemul medical de aici e foarte bun, unul dintre cele mai competemte din Europa. Dacă spitalele au câte o mine de paturi la Terapie Intensivă, au două mii de cazuri pe zi. O mie de persoane sunt tratate, dar restul nu. Este clar că Guvernul de aici a luat cele mai proaste decizii de la început! Nu au luat măsuri de siguranță.  Acum s-au oprit activitățile care nu sunt importante, inclusiv construcțiile.

Am văzut că sunt mulți români care au plecat acasă pentru că nu mai se simțeau în siguranță aici. Dar vreau să transmit un mesaj. Cine vine în România trebuie să stea în carantină 14 zile, acasă sau unde le spun autoritățile. Eu nu am riscat să mă duc la mama acasă. Stau acasă la mine și știu că așa o ajut pe mama și pe cei apropiați mie”,  a declarat Cosmin Contra la Pro X.

VIDEO. VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19) 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maccsero
maccsero  •  02 Aprilie 2020, 15:47

Care ”autorități”, Cosmine? Orban? :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează