INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COVID-19

COVID-19. Astăzi începe campionatul în țara fără decese provocate de coronavirus și fără vreun caz activ

Revine fotbalul în Insulele Feroe. Sursă foto: Twitter @All_in_Global
Revine fotbalul în Insulele Feroe. Sursă foto: Twitter @All_in_Global

Articol de - Publicat sambata, 09 mai 2020 13:57

În Insulele Feroe au fost 187 de persoane infectate cu coronavirus, iar în prezent nu mai există persoane care pozitive cu virusul. Campionatul se reia astăzi cu două reguli de bază: la un jucător infectat se izolează ambele echipe, la trei se suspendă competiția.

Doar trei state din Europa n-au plătit până acum pandemiei un tribut cu vieți omenești. Dacă însă Gibraltar și Vatican sunt prea mici ca să conteze în statistici, Insulele Feroe se pot lăuda că deja i-au vindecat pe toți cei 187 de infectați cu noul coronavirus, având cel mai mare număr de teste făcute la milionul de locuitori, 8.403 la o populație de circa 52.000 de locuitori. 

În aceste condiții, nu e de mirare că s-a dat liber la fotbal. Azi începe, cu două luni mai târziu decât startul normal, noua ediție a Meistaradeildin cu jocurile: HB Torshavn - Streymur, Runavik - Tvoroyri, Itrottarfelag - Fuglafjordur (17:00, ora României), Klaksvik - B36 Torshanvn (19:00) și Argir - Vikingur (21:00).

Sticle personalizate și fără strângeri de mână 

Cele zece cluburi din insulele aflate la 1.400 km nord de Danemarca și densitate de 37 persoane pe km pătrat se vor înfrunta în 27 de runde până la începutul lunii noiembrie. "Și aici COVID-19 a avut un impact important în viața cotidiană", a mărturisit Pall Klettskard, atacantul de 29 de ani al campioanei Klaksvik, deținătoare a 18 titluri. 

"Federația ne-a trimis un set de reguli pentru a evita infectarea. În teren e interzis să ne strângem mâinile înaintea, în timpul și la finalul partidelor. N-avem voie să scuipăm, să ne suflăm nasul și avem fiecare sticle personalizate pentru lichide".

Se joacă fără spectatori

Și în privința cazurilor de infectare normele sunt drastice. "Dacă după un meci, un jucător e găsit pozitiv, ambele echipe vor intra în carantină. Iar dacă apar trei îmbolnăviri se decide suspendarea întregului campionat", a declarat în Marca spaniolul Pedro Tarancón Antón (Argir Bóltfelag)

13,3la sută din jucătorii campionatului din Feroe sunt străini de 13 naționalități, dintre care zece danezi și cinci sârbi. În total valoreză 12 milioane de euro pe transfermarkt.de

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

Citește și alte știri despre coronavirus în fotbal:

VIDEO + FOTO Țara care a câștigat lupta cu coronavirusul a redeschis stadioanele! Cum arată viitorul sportului

CORONAVIRUS. Uitați fotbalul așa cum era! Ciudățenii fără precedent în Bundesliga, la reluarea campionatului

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează