INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COVID-19

COVID-19. Liga 1 se mută în Antalya, turcii pleacă în Kazhastan! Care e raționamentul din spatele deciziei

Süper Lig se gândește să joace restul etapelor în Kazahstan. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Süper Lig se gândește să joace restul etapelor în Kazahstan. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 12:12

COVID-19. Süper Lig se gândește să joace restul etapelor în Kazahstan, pe motiv de climă mai bună și sponsori veniți din zona Asiei Centrale.

Nu numai noi avem idei trăsnite. Dacă Liga 1 ia în calcul, din cauza pandemiei, să mute echipele în Antalya, cu care sunt obișnuite din cantonamentele de pregătire, și turcii vor să plece din țară! 

Süper Lig nu știe când va relua fotbalul, dar se gândește la varianta disputării etapelor rămase în Kazahstan. Pe considerente legate de clima ceva mai prietenoasă a verii și pe rațiuni economice. 

Riscul infectării, mai mic în Turcia 

În orașele de la Marea Neagră și Mediterană va fi mai cald față de Asia centrală, aflată la Marea Caspică, în plus și umiditatea e mai accesibilă ritmului infernal din finalul sezonului. 

Nu în ultimul rând, pandemia nu s-a extins atât de puternic ca-n Turcia, iar posibilitatea de a atrage și bani mai mulți este extrem de apetisantă, mai ales în criza teribilă actuală.

 Süper Lig ar aduce sponsori și din zona Asiei centrale și ar putea avea spectatori la meciuri, spre deosebire de soluția internă.

2.207 persoaneinfectate cu noul coronavirus are Kazahstan în prezent, cu 72 mai multe ca ieri, și doar 20 de decese, unu în ultimele 24 de ore

8 românisunt în Süper Lig: Andone (Galatasaray), Maxim, Toșca și antrenorul Șumudică (Gaziantep), Stancu (Gençlerbirliği), Săpunaru și Lung (Kayseri) plus Papp (Sivas)

FOTO. Imagini inedite surprinse în lume pe timpul pandemiei

+28 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV N-au glumit! Cât costă mutarea Ligii 1 în Antalya » „Afacerea”, intermediată de agentul pe care FRF l-a acuzat că o păcălise

COVID-19. Un star din Premier League câștigă 350.000 de lire pe săptămână și are vilă de 10 milioane, dar refuză tăierea salariului

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  23 Aprilie 2020, 13:35

Singurul rationament in povestea asta este foamea,este greu fara venituri din blaturi si pariuri..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează