INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cristi Chivu, antrenor cu acte în regulă! Fostul fotbalist a absolvit cursurile de la Coverciano, alături de Pirlo și Thiago Motta

Cristi Chivu, foto: Guliver/gettyimages
Cristi Chivu, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 11:14 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 15:58

Cristian Chivu (39 de ani) a promovat examenul de absolvire a cursurilor de la Coverciano, obținând licență UEFA Pro.

Cristi Chivu, fostul căpitan al naționalei României, a promovat marți examenul pentru licența UEFA PRO, proba orală și susținerea lucrării de licență desfășurându-se în fața comisiei prezidate de Renzo Ulivieri, directorul școlii de antrenori. Conform Federației Italiene de Fotbal, alături de român, au mai absolvit și alți mari fotbaliști, unii dintre ei antrenând deja echipe din Serie A. Printre aceștia se numără Andrea Pirlo (noul antrenor al lui Juventus), Vincenzo Italiano (antrenorul Speziei, nou-promovată în Serie A), Morgan De Sanctis, Thiago Motta și Luca Toni.

75 de apariții și 3 goluri marcateare Cristi Chivu pentru echipa națională a României

În urma cursurilor de la Coverciano, absolvenții pot antrena orice echipă profesionistă din orice campionat al lumii. Acestea au început la finalul lunii septembrie 2019 și s-au încheiat în luna iunie, ultima parte a acestora desfășurându-se online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Chivu, deja antrenor la grupele de juniori

Prima experiență ca antrenor a lui Cristi Chivu a fost la Inter Milano, la echipa U14 a clubului, pe care a preluat-o în vara anului 2018. Sezonul trecut, românul a fost antrenorul echipei U17 a clubului, obținând locul 2 în campionatul național pentru juniori. Rămâne de văzut dacă, pentru sezonul ce urmează, fostul fundaș va face pasul către grupa U19 a echipei milaneze sau va încerca să preia o nouă formație, de data aceasta fiind vorba despre una de seniori.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bale tot mai aproape de Premier League! Oferta de ultimă oră primită din Anglia

Ce lovitură! Marius Șumudică negociază cu cel mai în formă jucător al lui Mircea Lucescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
130661668133038
George Sirbu  •  17 Septembrie 2020, 08:47

După modestă mea parere ei au terminat alături de uriașul CHIVU.

iung811
iung811  •  16 Septembrie 2020, 22:42
Postat de gicab pe 16 Septembrie 2020, 12:48

Cât de curând o sa mănânce și el o halca din bugetul FRF

Vezi-ti de ghioarele tale

4389876271084042
Jusca Eduard  •  16 Septembrie 2020, 15:55

De când e Milano capitala Italiei? Ăsta da jurnalism!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează