INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

S-a reaprins discuția Ronaldo vs Messi: „Cristiano are o putere mentală superioară. Messi a dispărut mai repede decât simțurile mele după Covid”

Cristiano Ronaldo/ foto: Guliver/GettyImages
Cristiano Ronaldo/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2022 11:44 / Actualizat luni, 14 martie 2022 12:13

Jurnalistul britanic Piers Morgan susține că Ronaldo este cel mai bun fotbalist al istoriei, pentru că, spre deosebire de Messi, „el a forțat întotdeauna ieșirea din zona de confort, și-a impus noi provocări, cucerind trofee și depășind recorduri oriunde s-a dus”

După o perioadă în care și Ronaldo, și Messi au dezamăgit, în acest început de an, Cristiano a decis un meci important de Premier League (Man. United - Tottenham 3-2) cu hat-trick-ul său, al 59-lea din carieră, fiind acum cel mai prolific jucător all-time al lumii în meciuri oficiale. Și eterna discuție „Cine este mai bun?" și „Cine este cel mai bun fotbalist din istorie?” s-a reaprins. 

Previziunea care-l va entuziasma pe Gigi Becali: „Poate face mulți bani cu el, va ajunge în top”
FCSB
Previziunea care-l va entuziasma pe Gigi Becali: „Poate face mulți bani cu el, va ajunge în top”

„Cristiano Ronaldo și-a impus noi provocări”

Cunoscutul jurnalist britanic Piers Morgan, care nu a ascuns prietenia cu atacantul portughez, e sigur că acesta este GOAT (Greatest Of All Time).

„Statisticile nu mint: Ronaldo este cel mai mare golgeter al Ligii Campionilor, al naționalelor și al tuturor competițiilor. Nu pentru că are calități naturale peste cele ale lui Messi sau ale altor uriași născuți cu acest har, ci pentru că are o putere mentală și o rezistență superioare”, scrie Morgan în editorialul său din The Sun. 

Morgan nu uită că „mi-am petrecut ultimii ani argumentând feroce acest subiect cu fani dedicați total lui Lionel Messi, precum Gary Lineker, care refuză orice sugestie că băiatul lor n-ar fi GOAT”. 

Detaliază paralela Cristiano (37 de ani) vs Leo (34). Evidențiază ceva: „Messi e un geniu, nicio îndoială, dar, în primii 17 ani ai carierei sale, a jucat pentru un singur club, Barcelona, unde era mereu înconjurat de jucători de clasă mondială. Din momentul în care a părăsit Spania și a ieșit din zona lui de confort extrem de protejată, a dispărut mai repede decât simțurile mele după ce am luat Covid"

Și trece la Ronaldo: „Spre deosebire de Messi, el a forțat întotdeauna ieșirea din zona de confort. A schimbat cluburile și țările, și-a impus noi provocări, din Portugalia în Anglia, din Spania în Italia, cucerind mari trofee și depășind mai multe recorduri oriunde s-a dus”. 

Michael Phelps și cele 52 de zile extra de pregătire anual 

Povestește că, în urmă cu doi ani, în timpul unei cine cu lusitanul la Torino, i-a spus lui Cristiano ce i-a transmis cândva Michael Phelps, înotătorul suprem, cu 23 de medalii olimpice de aur. „Phelps mi-a dezvăluit că, odată, nu a avut nicio zi liberă cinci ani la rând. Când l-am întrebat de ce, mi-a răspuns: «Pentru a fi cel mai bun, trebuie să faci lucruri pe care alți oameni nu le fac. Mi-am dat seama că rivalii mei se pregătesc șase zile pe săptămână și, dacă m-aș antrena șapte din șapte, aș avea într-un an 52 de zile în plus ca oricare altul. În cinci ani, ar fi 260 de zile de pregătire extra»”. 

Cum a reacționat Ronaldo? „Principala mea forță e mintea. Talentul nu e suficient, dacă nu te dedici 100%, nu vei atinge nivelul dorit. Uneori, când sunt puțin leneș și mă joc cu copiii, simt că trebuie să mă opresc și să mă duc la sala de gimnastică minimum 40 de minute, pentru că asta va face diferența. Dacă nu muncești astfel, nu vei fi numărul 1”. 

Cristiano Ronaldo: „Eu sunt unicul” 

Jurnalistul își amintește și ultima lui dorință, ce i-ar plăcea să fie scris pe piatra sa funerară: „Numărul 1. Nu numărul 7. Numărul 1.” 

Morgan i-a cerut acum, după 3-2 cu Spurs, prin WhatsApp, să exprime într-un cuvânt de ce este el cel mai mare. „Am nevoie de trei cuvinte. Eu sunt unicul”. 

807 goluria marcat Cristiano Ronaldo în întreaga carieră la club și națională, record mondial all-time

115 goluria înscris atacantul până la 37 de ani pentru selecționata Portugaliei, record all-time la naționale

140 de goluriare lusitanul în Champions League, cel mai prolific jucător din istoria competiției

Top 10 fotbaliști all-time, Piers Morgan:

  1. Cristiano Ronaldo 
  2. Diego Maradona
  3. Lionel Messi
  4. Ronaldinho
  5. Ronaldo
  6. George Best 
  7. Pelé 
  8. Thierry Henry
  9. Zinedine Zidane
  10. Paolo Maldini 

Citește și:

Fostul acționar al lui Chelsea, discurs dur după ce londonezii au intrat în colaps: „Fanii ce legătură au cu faptul că Putin bombardează maternitățile din Ucraina?”

Chelsea s-a chinuit cu Newcastle, iar situația londonezilor e din ce în ce mai rea: „Trăim de pe o zi pe alta”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  14 Martie 2022, 15:23

Ronaldo este mult peste Messi,eram sigur ca o sa clacheze daca o sa plece de la Barcelona ...Ronaldo in schimb a demonstrat in Anglia, Spania si Italia ca este acelasi jucator de top!

bogat
bogat  •  14 Martie 2022, 13:45

Sunt de acord ca CR7 e mai bun decat Messi per total si datorita mentalului mult mai puternic. Altfel top10 lui Morgan este exctrem de discutabil cata vreme lipseste total Cruyff care ar trebui sa fie cel putin in primii 5. Ca sa nu mai spunem ca e singurul cu exceptia lui Zidane care a avut si o cariera notabila de antrenor, revolutionand practic barcelona si fotbalul mondial. Thierry Henry nu prea e de top10 all time, a fost un atacant pur-sange insa nu peste altii precum conationalul sau Platini, un jucator genial. Iar Best este mai mult nostalgia anilor de la United unde a fost foarte bun in parte din perioada si intr-o echipa formidabila, restul carierei fiind o cadere fara sfarsit iar la nationala Irlandei de Nord a dat 9 goluri dintre care 4 cu Cipru. Un Guulit sau van Basten ar putea fi peste el, desi as indrazni sa spun ca si Hagi sr sau Stoicikov ar putea sa-l depaseasca in astfel de clasamente.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează