INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SLOVACIA - DANEMARCA 3-0

Critici dure după ce Danemarca a folosit amatori în amicalul cu Slovacia: "O situație obscenă!" » Primul meci din Liga Națiunilor e în mare pericol

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2018 16:47

Morten Olsen, fostul selecționer danez, critică dur conflictul care a rupt naționala nordică. Vikingii au avut miercuri la Trnava, în amicalul cu Danemarca, 0-3, numai amatori: jucători din a 3-a și a 4-a ligă, plus internaționali de futsal.

"Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător. E incredibil". Martin O'Neill, selecționerul Irlandei, adversara danezilor în Liga Națiunilor, a urmărit stupefiat halucinantul amical al vikingilor cu Slovacia. 

Portarul de futsal, cel mai bun

Un meci în care nordicii au avut numai debutanți. Și ce debutanți: 15 jucători din divizia a 3-a, patru din cea de-a 4-a și cinci internaționali de futsal. Futsal! Toți amatori, unii elevi sau studenți, majoritatea cu joburi: agent de vânzări, paznic la pușcărie, dulgher, muncitor pe șantier, mecanic de vas, consultant financiar...

Portarul roș-albilor a fost teleportat de la selecționata de fotbal de sală, însă Christoffer Haagh a fost cel mai bun om al oaspeților în acest test SF de la Trnava. Slovacii, cu trupa bună, nelipsind Hamšík, Škrtel, Weiss, Nemec, au avut zeci de ocazii, dar mingile s-au lipit de Haagh.

Care e cel mai dur eșec?

Înaintea partidei, ziariștii de la Copenhaga se gândeau care a fost cea mai cruntă înfrângere a naționalei. Se așteptau la un dezastru. Au avut o mare surpriză. S-a terminat 3-0. Doar 3-0.

Totuși, Morten Olsen, cel mai mare selecționer al Danemarcei (2000-2015), atacă dur federația: "E o situație obscenă pentru toți fanii și iubitorii de fotbal din țara noastră".

S-a ajuns aici din cauza unui conflict pentru drepturile de imagine ale internaționalilor, forul danez a refuzat să prelungească vechiul acord, iar Eriksen, Kjær, Schmeichel și colegii lor au boicotat amicalul de la Trnava.

"Ei vor să joace"

Nu vor evolua nici cu Țara Galilor, duminică, la debutul Ligii Națiunilor? Jesper Møller, președintele federației, anunță: "Am discutat cu ei și vor să joace. Nu pun presiune pe nimeni. Ar trebui să dormim bine, să medităm la ce s-a întâmplat. Sunt curios să văd rezultatul". Căpitanul Kjær spune doar atât: "Nu e vorba de mai mulți bani pentru jucători lacomi, ci de drepturile noastre comerciale".

Protest la UEFA?

Dacă situația nu se va debloca, iar danezii nu vor folosi echipa bună contra Țării Galilor, ieșind pe teren tot cu amatorii, vor apărea alte probleme. Propriii suporteri vor cere banii înapoi pe bilete. Iar irlandezii, care-i vor întâlni pe nordici pe 13 octombrie, pregătesc un protest la UEFA. "Le-ar oferi adversarilor un enorm avantaj", avertizează Martin O'Neill. "Competiția nu ar mai fi corectă". 

"Nu mai am nicio așteptare. Dar nu scot din calcul nicio variantă. Există șanse să vedem echipa bună. Sunt o persoană pozitivă, negocierile continuă. Există totuși un dialog, ceea ce e bine"
Jesper Møller, președintele federației daneze

"Dacă Danemarca folosește amatorii în primul meci al Ligii Națiunilor, întreg turneul va fi pus de la început într-o lumină proastă"
Martin O'Neill, selecționer Irlanda

Ministrul de Finanțe a vrut să joace

O propunere surprinzătoare. Kristian Jensen, 47 de ani, actualul ministru danez de Finanțe, fost ministru de Externe, s-a oferit să joace și el în națională. Antrenată în această perioadă de John "Faxe" Jensen, nu de selecționerul Hareide, care s-a alăturat boicotului internaționalilor. 

S-a dus degeaba la Viena

Danezul Pione Sisto, 18 selecții, nu a știut că negocierile dintre federație și internaționali au eșuat și s-a dus la Viena. Acolo era stabilită reunirea lotului, toți jucătorii urmând să călătorească apoi spre Trnava. Întâlnirea s-a anulat, iar Sisto n-a găsit pe nimeni. "Am primit mai multe SMS-uri, însă nu le-am citit", a explicat atacantul Celtei Vigo.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
para.para
para.para  •  07 Septembrie 2018, 00:05

"Vikingii au avut miercuri la Trnava, în amicalul cu Danemarca, 0-3, numai amatori". - Deci vikingii, adica danezii au avut amical cu..... Danemarca. Vai de viata voastra bai gigistilor. Mai bine scriati despre fcsb-ul vostru drag ca poate nu faceati greseli.

179845362547264
GrandeTorito GrandeTorito  •  06 Septembrie 2018, 18:04

Iar s-a blocat tasta? "Propriii suporteri"?!

redshow
redshow  •  06 Septembrie 2018, 17:03

Amatori -neamatori ...daca jucau cu "campioana" :)))) noastra castigau la scor !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează