INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EDITORIAL

CTP, necruțător cu Maradona: „Cineva contemporan i-a fost net superior tactic, a fost părintele fotbalului” + Ce i-ar fi spus argentinianul Papei Ioan Paul al II-lea

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 09:24 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 14:36

Într-un editorial pe republica.ro, Cristian Tudor Popescu a atacat caracterul lui Diego Maradona, care a murit pe 25 noiembrie, la 60 de ani, și a scris că un alt jucător i se pare mult mai important pentru fotbal. 

„Fără îndoială, Diego Armando Maradona a fost un geniu cu mingea. Dar cred că mai trebuie adăugat un cuvânt: atât. Pentru că a jucat drogat de nenumărate ori și s-a lăudat toată viața cu un gol necinstit, înscris cu mâna împotriva Angliei, ba l-a mai luat și pe Dumnezeu părtaș la găinăria lui. După mine, omul care a făcut cel mai mult pentru inteligența și frumusețea fotbalului pe această planetă este Johan Cruyff – cu el în amintire voi muri. 

Tehnic vorbind, Cruyff a fost cel puțin egalul lui Maradona. Driblingurile aeriene, dubla accelerare maximă în 6 metri, șuturile fără elan, fentele, celebra „Cruyff Turn”, au făcut epocă și au fost imitate pe toate stadioanele. 

Tactic, Johan Cruyff i-a fost net superior starului argentinian. (...). Fotbalul olandez și cel spaniol îi rememorează cu respect și recunoștință meritele uriașe în strategia care a dus la ridicarea lor în vârful clasamentului mondial. Așa cum tenisul modern îl are ca părinte pe Bjorn Borg, fotbalul de azi își are originea în jocul și gândirea lui Johan Cruyff.

Maradona a stat la trabuc și băutură cu dictatorii, Cruyff și-a botezat fiul Jordi, nume catalan interzis, sfidându-l astfel pe dictatorul Franco, și a refuzat să joace la Cupa Mondială din 1978 într-o Argentină stăpânită de junta generalilor asasini a lui Jorge Videla”.

Apoi, ziaristul Cristian Tudor Popescu a rememorat o serie de citate celebre cu care Johan Cruyff a inspirat fotbalul. Continuând: „De la El Pibe D`Oro Maradona o să țin minte ce i-a spus Papei Ioan Paul al II-lea la Vatican: «Zici că te ocupi de copiii săraci? Păi, atunci, dă jos plafoanele astea aurite și vinde-le!». Dumnezeu să-l ierte și să-l iubească. Eu nu pot".

VIDEO ZGUDUITOR Un vecin al lui Diego Maradona a publicat ultima filmare cu regretatul argentinian » Cum a impresionat o tânără fetiță

Citește și alte știri despre Diego Maradona: 

„Maradona nu trebuie căinat, ci condamnat!” » Radu Naum, drastic: „Ce e în neregulă cu lumea care îl plânge ipocrit pe acest 'oț?”

„Și, deodată, iese Maradona din lift”. Moment haios dezvăluit de Jorge Valdano despre geniul Argentinei

FOTO Adevarata poveste din spatele imaginii legendare cu Diego Maradona înfruntând 6 adversari deodată

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (138)
356283852333990
Valentin Picioiu  •  08 Decembrie 2020, 15:20

CTP, un *** ca și Băsescu,tot numai lichid verde și ***, lichea lăudăroasă după război, provoacă greață și repulsie .Un *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  08 Decembrie 2020, 09:17
Postat de cpt.ahab pe 27 Noiembrie 2020, 20:13

În aceste zile, oricine nu jelește după "cel mai mare fotbalist din toate timpurile" trebuie răstignit! Multă lume-i deranjată la mansardă! Rău!

nu trebuie sa o luam asa! eu nu jelesc dupa Maradona, si-a facut-o cu mana lui, asa ca, in afara de un "d-zeu sa-l ierte!" nu cred ca merita! dar aici problema este nenea autostivuitorul (cum zicea Borcea!) CTP , un personaj din ce in ce mai gretos! daca nu isi dadea el cu parerea in genul Silviu Manastire,sigur nu se putea odihni Maradona acolo unde a ajuns! acum, ca a vorbit ctp, si-a gasit linistea! si ipocrizia asta, cu vai, a vorbit de rau biserica! toti suntem de acord ca biserica de cele mai multe ori e doar o masina uriasa de stors bani de la prosti, dar cand unul o zice, il rastignim!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  08 Decembrie 2020, 09:12

iar se baga ctp ***! are Maradona nevoie de iertarea lui nea "stie-tot"! si ce a zis asa rau papei? a zis ceea ce cred toti dar nu au curajul sa zica! ca biserica este doar o afacere care imbogateste pe unii pe spinarea prostilor!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (138)
Comentează