INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cum conduce miliardarul american Chelsea » O decizie uluitoare: ce a vrut să facă împreună cu prietenii la pauza unui meci!

Todd Boehly // Foto: Imago
Todd Boehly // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 20:26 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 20:56

Todd Boehly, 49 de ani, care a cumpărat clubul londonez cu 5 miliarde de euro, a făcut turul stadionului cu apropiații la pauza meciului cu West Ham. Și voia să-i ducă pe invitați inclusiv în vestiar, când managerul le vorbea jucătorilor.

În mai 2022, Todd Boehly a cumpărat Chelsea, clubul abandonat de Roman Abramovich în fuga de la Londra după începutul războiului din Ucraina, pentru o sumă uriașă. 4,25 miliarde de lire sterline, aproape 5 miliarde de euro.

Thomas Tuchel nu a deschis ușa vestiarului pentru prietenii lui Todd Boehly

Miliardarul american a surprins în prima parte a sezonului cu stilul său. Era ca într-o vacanță la Londra și considera gruparea albastră o parte a vacanței sale. Postul de radio englez talkSPORT a povestit un episod care arată ce făcea Boehly la Chelsea.

Pe 3 septembrie, la meciul cu West Ham, din Premier League, acesta a invitat pe Stamford Bridge un grup mare de apropiați, mulți veniți și cu copiii. La pauza jocului, Boehly a vrut să le prezinte tuturor stadionul. La un moment, toți au ajuns în zona vestiarelor, iar Boehly voia să intre cu toți prietenii săi. Ceea ce nu s-a putut.

Dan Petrescu, șocat de situația unui club: „Incredibil, chiar nu înțeleg!” + Pe cine mizează în Liga Campionilor
CFR Cluj
Dan Petrescu, șocat de situația unui club: „Incredibil, chiar nu înțeleg!” + Pe cine mizează în Liga Campionilor

Todd Boehly l-a demis după trei zile pe managerul german

Thomas Tuchel, încă managerul lui Chelsea la acea vreme, discuta cu jucătorii, când scorul era încă egal, 0-0 (s-a terminat 2-1). Boehly n-a putut pătrunde în cabină!

Germanul, aflat deja în dizgrația patronului, a mai rezistat un singur meci după aceea. Trei zile mai târziu, pe 6 septembrie, Tuchel a fost concediat și înlocuit cu Graham Potter, pentru care Boehly a plătit 25 de milioane de euro, clauza de reziliere a contractului acestuia cu Brighton.

Todd Boehly, cifrele unui sezon întunecat la Chelsea

În acel moment, echipa avea 3 înfrângeri în Premier și Champions League. A continuat și mai rău. Cum e acum?

  • 18 eșecuri în toate competițiile (fără victorie de șapte meciuri, cinci înfrângeri, ultimele patru la rând, și două egaluri).
  • Locul 11 în Premier League (12 înfrângeri), la 34 de puncte în spatele liderului Arsenal.
  • Eliminată din FA Cup (0-4 cu Man. City în „32-imi").
  • Eliminată din Cupa Ligii (0-2 cu Man. City în „16-imi").
  • Eliminată din Champions League (0-4 tur-retur cu Real, în „sferturi"). A pierdut patru partide în actuala stagiune a Ligii.

Didier Drogba: „Nu-mi mai recunosc clubul. Nu mai are clasă"

Ultimul eșec, 0-2 acasă, în fața Madridului, a fost un prilej pentru o legendă albastră, Didier Drogba, să atace conducerea grupării „Știam că acest club avea o anumită clasă în era Abramovich. Acum nu mai recunosc așa ceva. Ar trebui să se întoarcă la principiile și la valorile pe care le avea”, a comentat atacantul cu care Chelsea a câștigat Liga Campionilor în 2012.

Vizat este noul proprietar, Todd Boehly, pe care ivorianul nu-l menajează deloc: „Nu-mi mai recunosc clubul. Nu mai e același. Are un nou patron și o nouă viziune. Și pe vremea lui Abramovich erau achiziționați mulți jucători. Dar deciziile erau foarte inteligente. 

Au venit Petr Cech, Andrei Shevchenko, Hernan Crespo, Michael Essien, Florent Malouda și putem continua. Însă erau aduși ca să câștige titluri. Aveau o anumită experiență la vârf. Strategia e diferită acum: pariem pe tineri. Dar un vestiar cu peste 30 de jucători e dificil de manageriat”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Simone Inzaghi speră să scrie istorie: „Trăim un vis, derby-ul e un stimul în plus” » Vrea revanșa cu Milan după 13 ani!

Bayern dă în clocot! Tuchel a sărit la gâtul arbitrului + numele URIAȘ care riscă să fie dat afară după eliminarea din Ligă: „Demiterea e o chestiune de timp”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează