INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Curg laudele pentru Cristi Chivu: „Titlul e capodopera lui! A devenit punct de referință pentru băieți, vocea lui are greutate acum"

Cristi Chivu (41 de ani) a ieșit campion la primul sezon ca antrenor al echipei U19 a lui Inter, foto: Imago
Cristi Chivu (41 de ani) a ieșit campion la primul sezon ca antrenor al echipei U19 a lui Inter, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 13:28 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 13:28

Cristi Chivu (41 de ani) a ieșit campion la primul sezon ca antrenor al echipei U19 a lui Inter și directorul sportiv al nerazzurrilor Dario Baccin îl laudă pentru performanța reușită.

S-a retras destul de devreme, la 33 de ani, după ce câștigase aproape ce se putea cu Inter, inclusiv istorica Triplă din 2010 cu Mourinho. Putea să mai joace, însă accidentările l-au forțat să renunțe. 

Cristi Chivu n-a renunțat și la fotbal, așa cum hotărâse să nu mai vină la națională în 2011. A preferat să rămână în Italia și să-și construiască viitorul. S-o ia pas cu pas, să nu sară nicio etapă în noua carieră aleasă, de antrenor. Fostul căpitan al „tricolorilor" a fost ajutat de clubul nerazzurro, care l-a acceptat să preia o grupă de copii.

Cristi Chivu și-a luat licența UEFA Pro în 2020

În 2018, a semnat cu squadra U14, unde a început să acumuleze experiență. În paralel, s-a preocupat de studii, să obțină diploma necesară pentru a putea pregăti la orice nivel. După un an, face saltul la juniorii U17 și s-a înscris la cursurile celebrei școli de la Coverciano, pe care a absolvit-o în 2020, alături de Pirlo, Toni și Thiago Motta, primind licența UEFA Pro. 

Și-a continuat ascensiunea, în aceeași progresie, cu U18, iar de la 1 iulie 2021 a devenit antrenorul echipei Primavera, înlocuindu-l pe Armando Madonna. 

Și chiar de la primul sezon, Chivu a reușit întâiul succes important. Inter U19 a ajuns în play-off-ul campionatului, terminând pe locul 2, s-a calificat în finală și apoi, marți, a cucerit și trofeul.

Chivu: „Mă așteptam, eu antrenez să câștig”

„Eu antrenez să câștig, mă așteptam la acest titlu. Sunt foarte fericit pentru băieți, și-au îndeplinit un vis. Ei sunt protagoniștii, vedetele adevărate, nu eu. Am preluat acest grup în urmă cu trei ani, la U17, și aș sublinia efortul pe care l-au făcut pentru a recupera timpul pierdut în pandemie, sunt foarte mulțumit pentru munca depusă. 

Noi am făcut un pact la Florența, acum trei luni, când am pierdut ultima oară, și am reușit al 17-lea rezultat bun consecutiv. Nu e deloc ușor să ai o serie atât de lungă la sectorul de tineret. Număr mai puțin, eu sunt un om rezervat. Ei sunt cei ce trebuie să sărbătorească", mărturisea Cristi Chivu după victoria dramatică (2-1) contra Romei, datorită golurilor lui Casadei (81) și Iliev (97).

„Cristi Chivu e persoana potrivită pentru acest club"

Un nou meci, disputat la Reggio Emilia, în care nerazzurrii au revenit de la 0-1 și au învins în prelungiri, în semifinala cu Cagliari întorcând senzațional de la 0-3 la 3-3 în ultimele 16 minute! 

Una din cele 17 finale legate pozitiv de elevii lui Chivu după 1-3 cu Fiorentina. Și dacă nu ar fi luat titlul, antrenorul român ar fi rămas în funcție. 

O confirmă unul dintre directorii sportivi, Dario Baccin: „Sigur, campionatul câștigat e și rodul precedenților ani și meritul antrenorilor care au fost înainte de Chivu. La anul vom continua cu Cristian, dar acest lucru fusese stabilit dinainte de semifinală. Rezultatul nu ar fi afectat această decizie pentru că suntem convinși că este persoana potrivită pentru acest club și pentru ceea ce vrem să facem în următorul sezon. Băieții au fost conduși într-o manieră impecabilă de antrenorul nostru, Cristian Chivu, care, la prima experiență, a realizat o capodoperă".

Dezamăgirea a fost mare anul trecut când am pierdut campionatul. Am învățat să gestionez copiii diferit din punct de vedere emoțional. Am o mare ambiție să îi îmbunătățesc și să câștig
- Cristi Chivu, antrenor Inter U19 

Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om. A devenit punct de referință pentru băieți. A câștigat multe trofee ca fotbalist, astfel că vocea lui are greutate acum
- Dario Baccin, director sportiv Inter

9 trofeea cucerit Chivu ca jucător la Inter: trei titluri, două Cupe, două Supercupe ale Italiei, Liga și CM al Cluburilor 10 titluri de campioană U19 are Inter la nivelul formației Primavera, precedentul fiind câștigat în sezonul 2017-2018

Citește și alte știri de Serie A: 

Conte l-a luat pe Perisic la Tottenham. În 2019, l-a aruncat de la Inter: „Nu poate oferi echipei ce are nevoie”

Acord definitiv pentru AC Milan! » Campioana Italiei a fost vândută pentru o sumă uriașă partenerilor lui „The Rock”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
pickhammer
pickhammer  •  01 Iunie 2022, 14:15
Postat de sibelius pe 01 Iunie 2022, 14:03

In 2019 se inscrie, in 2020 are licenta Pro. La noi inca nu o avea.

Logic,in Italia,Germania,Anglia merg pilele,la noi nu ai cum sa pacalesti exigenta unor antrenori de talia lui Riciu Radulescu sau Stoichita saru' mana,patroane!

dragdim
dragdim  •  01 Iunie 2022, 14:14

Ultimul jucător roman care a avut succes la cluburi mari din Europa. Felicitări și mult succes in continuare.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Iunie 2022, 14:12

acest articol este o capodopera ...multumiri lui Daniel Scorpie fiindca exista ...suntem mandrii ca suntem contemporani cu el ...mai cenzurati si acum ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează