INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

CUTREMUR în „cazul Negreira”. Barcelona riscă să dea faliment!

Barcelona este aproape de titlu în Spania // foto: Imago Images
Barcelona este aproape de titlu în Spania // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 12:09 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 12:15

Campioana Spaniei, FC Barcelona, acuzată oficial de dare de mită către Enriquez Negreira, vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor, e în pericol să fie exclusă din Champions League, UEFA investigând și ea dosarul. RMC Sport vine însă cu o variantă cutremurătoare, desființarea Barcelonei!

După toată povestea „Kissgate" și demisia președintelui Federației, Luis Rubiales, fotbalul spaniol ar putea fi zguduit de consecințele „cazului Negreira".

 Schimbarea acuzațiilor din „corupție, abuz de încredere și fals în înscrisuri oficiale" în „dare de mită" pune Barcelona într-o situație foarte gravă, clubul catalan riscând sancțiuni mult mai mari și cu consecințe catastrofale. RMC Sport scrie că excluderea din Liga Campionilor ar fi cea mai ușoară pedeapsă pentru echipa blaugrana, în condițiile în care UEFA face o anchetă independentă.

Gazzetta dello Sport: „Radu Drăgușin, imbatabil. Patronul jocului aerian”. L-a băgat în criză pe Mourinho!
SERIE A
Gazzetta dello Sport: „Radu Drăgușin, imbatabil. Patronul jocului aerian”. L-a băgat în criză pe Mourinho!

Foștii președinți de la Barcelona riscă între 3 și 6 ani de închisoare

„S-ar putea merge, la extrem, ca Barca să fie ștearsă de pe harta fotbalului și, în consecință să intre în faliment. Acest scandal a otrăvit viața clubului pentru câteva luni, dar ceea ce urmează ar putea însemna o catastrofă pentru campioana Spaniei. Darea de mită către Enriquez Negreira, vicepreședintele Comisiei Tehnice a Arbitrilor, ce a primit, timp de 17 ani (2001-2018), nu mai puțin de 7,5 milioane de euro, e o acuzație mult mai serioasă", explică sursa citată. 

„Și cei doi foști președinți, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, acuzați de «corupție», sunt în pericol să ajungă după gratii dacă vor fi găsiți vinovați", susține The Telegraph, pedeapsa prevăzută în Codul penal spaniol fiind între 3 și 6 ani de închisoare1

La Liga s-a constituit în parte civilă în dosarul Barcelona

În termeni penali, sancțiunile contra Barcelonei merg de la suspendarea activității clubului până la desființarea companiei. O perspectivă care, fără îndoială, ar împinge Barca până pe marginea prăpastiei, falimentul devenind inevitabil. 

„Din nefericire, la nivel sportiv lucrurile sunt deja prescrise și penal nu se mai întâmplă nimic, nu se poate merge mai departe. Liga s-a constituit însă parte civilă în acest dosar", explica în aprilie, la o lună după izbucnirea scandalului, Javier Tebas, șeful Ligii spaniole la emisiunea After Foot, la RMC Sport.

Doi inspectori disciplinari UEFA au fost la Barcelona

În iunie, jurnalul spaniol ABC dezvăluia că UEFA a trimis la Barcelona doi inspectori disciplinari, pe avocații elvețieni Jean Samuel Leuba și Mirjam Koller, care au depus raportul la sediul din Nyon, iar concluzia lor punea clubul într-o situație ingrată. Cei doi au apreciat că acele sume ar fi fost plătite pentru a influența rezultatele și echipa ar trebui suspendată un sezon din cupele europene.

Citește și: 

Gazzetta dello Sport: „Radu Drăgușin, imbatabil. Patronul jocului aerian”. L-a băgat în criză pe Mourinho!

Întâlnire la nivel înalt Leo Messi - Cristiano Ronaldo » Inter Miami și Al-Nassr negociază pentru un meci amical

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
Dragomir91
Dragomir91  •  01 Octombrie 2023, 10:31

Sa dispară FCBarcelona! Asta ar fi prea mult! Eu zic sa se mute la noi, tot clubul. La noi merge si cu minciuni si cu șpagă si oricum, chiar daca i-ar judeca cineva, verdictul nu se mai dă că s-a ... prescris.

rumunek
rumunek  •  29 Septembrie 2023, 20:56
Postat de befree pe 29 Septembrie 2023, 16:06

Este posibil, dar in cazul Alexandru Tudor, care a masacrat arbitrajul, avantajand fcsb in zeci de meciuri, ulterior fiind angajat in cadrul clubului infractor. Sindromul Ierusalim, de care Tudor sufera, nu-l absolva de vină.

Când îl ai pe Balaj președinte, trecut ca șef pe la o agenție plătită de la buget, e bine să nu strigi prea tare. E adevărat că țin minte un meci in Ghencea, 3-1 pentru Steaua, cu 2 penalty-uri neacordate de Tudor pentru CFR, dar ale lui Balaj ar umple tot acest comentariu. Iar OMV-ul de la Turda, dacă ar putea vorbi, ar face ceva valuri.

contrabas3
contrabas3  •  29 Septembrie 2023, 20:17
Postat de gazistu pe 29 Septembrie 2023, 13:41

foarte bine!! cum a patit-o si JUVENTUS, cea mai "blatista" si corupta echipa din Europa,... de ce n-ar fi si BARCA , daca se dovedesc vinovati!!

În meciul din etapa trecută, de la minutul 20 jucătorii lui Juventus au început să dea pase înapoi, nu au mai atacat poarta lui Sassuolo. În minutul 35 suporterii lor au început să-i huiduie, că s-au prins că în niște nesimțiți care nu vor să dea gol. Juventus e cea mai blatistă echipă din Europa.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează