INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CROAȚIA - RUSIA 1-0

Lacrimile lui Dalic » Cel mai performant selecționer al Croației: „Fiecare meci al naționalei e sacru pentru mine”

Zlatko Dalic// foto: Imago
Zlatko Dalic// foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 14:23 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 16:50

La 55 de ani, Zlatko va fi primul selecționer croat care participă cu naționala la trei turnee finale: CM 2018, Euro 2020 și CM 2022. Duminică, după calificare, s-a eliberat. A plâns

Duminică, în ploaia de la Split, lacrimile lui Zlatko Dalic se împleteau cu picăturile de apă din cer. Selecționerul a rămas mai multe clipe pe bancă. Plângea, copleșit de emoții. Lacrimi de bucurie.

Zlatko Dalic e acum unic

Croația era la Mondial, după 1-0 cu Rusia, iar el devenise primul antrenor croat care conduce naționala la trei turnee finale consecutive: CM 2018, CE 2020 și CM 2022. Până acum, doar Dalic, Miroslav Blaževic și Slaven Bilic aveau două calificări (și numai ei trecuseră de grupe). Din acest moment, Zlatko e unic.

Pe 7 octombrie 2017, era liber, fără angajament, după șapte ani în Golful Persic, la Al-Faisaly, Al-Hilal și Al-Ain, când federația l-a chemat de urgență să-i ia locul demisului Ante Čačic. A spus din prima zi că va rămâne selecționer doar dacă va obține biletele pentru Mondialul din Rusia. 

A trecut de Grecia în play-off (4-1 și 0-0) și de-abia atunci a semnat contractul, până în vara lui 2020. Între timp, acordul a fost prelungit, cuprinzând și Qatar 2022.

Zlatko Dalic: „Nu mai eram la nivelul pe care-l doream”

A fost surpriza turneului din 2018, „Vatreni” jucând finala cu Franța (2-4). La Euro 2020, roș-albii au fost eliminați în „optimi”, 3-5 în prelungiri cu Spania, dar Dalic a mers mai departe. A făcut însă unele transformări: „După Euro, am rearanjat câteva lucruri, și în vestiar, și la joc, inclusiv la mine am modificat câte ceva, pentru că nu mai eram la nivelul pe care-l doream”.

Dezvăluie că „a fost important să înțeleg că jucătorii nu se mai simt confortabil și încrezători, am schimbat și a fost important. Totuși, nu am închis niciodată ușile echipei naționale. Nimănui. Zlatko Dalic nu a fost o problemă pentru nimeni, mi-am pus egoul deoparte”.

Astăzi, la 55 de ani, este iar calificat la o mare competiție. Nu spune că e datorită lui: „E meritul jucătorilor”.

Zlatko Dalic: „Fiecare meci e sacru pentru mine”

Lacrimile au fost „ca o eliberare după o luptă dificilă. Acesta este unul dintre cele mai bune momente sportive din viața mea”. Afirmând că „fiecare meci ca selecționer al Croației este sacru pentru mine”. 

Lacrimile lui Dalic » Cel mai performant selecționer al Croației: „Fiecare meci al naționalei e sacru pentru mine”
Croatia

Nu pot descrie cât de mult înseamnă, e neprețuit. Nimeni nu poate plăti pentru ceea ce am trăit acum, în această ultimă partidă cu Rusia. E cea mai performantă campanie din istoria naționalei noastre”.

Niciodată nu m-am gândit că voi antrena naționala patru ani. Sunt foarte mândru că vom fi din nou la un turneu final. Nu există o bucurie mai mare 
-Zlatko Dalici, selecționer Croația

Dalici este cel mai mare selecționer pe care l-a avut vreodată Croația. Încă o dată calificați. Am jucat la aproape toate marile competiții și e mare lucru pentru noi 
-Zoran Milanovici, președintele Croației

Citești și:

Cristiano Ronaldo, nota 4! Reacții după ce Portugalia a ajuns la baraj: „Inadmisibil, nu-mi explic ce s-a întâmplat”

De ce Serbia ajunge la Mondial și România nu! Atuurile lor copleșitoare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează