INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TIANJIN TEDA

Damiano Tommasi: "M-am dus în China pentru îmbogăţire umană, culturală şi sportivă"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 februarie 2009 00:00

Fostul internaţional italian Damiano Tommasi, care ultima dată a jucat la echipa engleză Ia Queens Park Rangers, va semna un contract valabil pe un an cu gruparea chineză Tianjin Teda, unde speră să aibă parte de o "viaţă spirituală bogată", informează Gazzetta dello Sport.

"Experienţa pe care am avut-o în străinătate m-a fascinat. Consider următoarea mea destinaţie ca pe o îmbogăţire umană, culturală şi sportivă.
Am luat această decizie pentru că îmi doresc să joc din nou fotbal cât mai curând, iar China este una din ţările unde campionatulul începe în martie şi se termină în octombrie", a spus mijlocaşul în vârstă de 35 de ani.

Tommasi a debutat în fotbalul profesionist la Hellas Verona, echipă pentru care a evoluat între 1991 şi 1996, an în care a fost cumpărat de AS Roma. La gruparea din capitala Italiei, acesta a jucat timp de 10 sezoane, iar apoi s-a transferat la formaţia spaniolă Levante. În septembrie 2008, mijlocaul a fost legitimat de Queens Park Rangers, din liga a II-a engleză.

Cariera lui Damiano Tommasi a intrat pe o pantă descententă începând cu anul 2004, când acesta şi-a fracturat piciorul. Fostul internaţional italian a fost indisponibil aproape 13 luni, iar când a revenit pe teren, în stagiunea 2005-2006, a acceptat să evolueze pentru Roma fără a fi remunerat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  05 Februarie 2009, 18:15

un adevarat simbol la roma..un om fantastic.un om ptr. care nu doar imbaogatirea din fotbal a fostpe primul plan........un mare caracter, un adevarat lider ........a fost si este unul din cei mia iubiti si apreciati jucatori ai lui as roma............forzza damiano....daje roma...daje

 •  05 Februarie 2009, 16:58

A jucat deja pentru echipa chineza.In meciul cu Steaua,amical.

 •  05 Februarie 2009, 16:57

mare om, mare caracter!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează