INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

OFICIAL Barcelona a anunțat un nou transfer! Dani Alves, noul jucător al catalanilor, mesaj emoționant: „Sunt aproape 5 ani de când lupt ca un nebun pentru acest moment!”

Dani Alves
(foto: instagram)
Dani Alves (foto: instagram)

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 22:29 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 01:05

FC Barcelona a anunțat oficial transferului brazilianului Dani Alves (38 de ani), unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului.

„FC Barcelona și Dani Alves au ajuns la un acord de principiu pentru ca fotbalistul să se alăture primei echipe pentru restul sezonului. Brazilianul se va alătura antrenamentelor de săptămâna viitoare, dar nu va putea să joace până în ianuarie 2022”, au scris catalanii pe contul oficiaal al clubului.

Brazilianul a semnat un contract până la finalul sezonului cu prelungire pe încă unul după ce Xavi și-a dat acordul pentru revenirea acestuia pe Camp Nou, anunță jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Deși a fost transferat acum, Alves nu va putea juca decât după 1 ianuarie pentru Barcelona deoarece abia atunci poate fi înregistrat de catalani la Liga Spaniolă de Fotbal.

Dani Alves era liber de contract după despărțirea de Sao Paulo, acolo unde a evoluat în ultimele două sezoane. 

EC Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus și PSG sunt celelalte cluburi pentru care a evoluat Dani Alves în carieră.

Mesajul emoționant postat de Dani Alves: „Mă întorc la mine acasă”

Sunt aproape 5 ani de când lupt ca un nebun pentru acest moment. Nu știam că va dura atât, nu știam că va fi atât de greu, dar știam în adâncul sufletului meu că ziua asta va veni. 

Mă întorc în casa din care n-am plecat niciodată și, cum am spus înainte să plec: eu sunt unul dintre voi. Nu știu cât va dura acest vis, dar mă voi bucura de fiecare clipă! 

Ne vedem curând acolo unde îmi place cel mai mult, cu aceeași entuziasm ca prima dată și cu aceeași dorință de a ajuta la reconstrucția celui mai bun club din lume! Mă întorc la mine acasă!

- Dani Alves, FC Barcelona

Dani Alves a revenit la Barcelona

„Afecțiunea, dragostea și respectul meu pentru acest club sunt mult prea mari. Dacă Barcelona crede că are nevoie de mine, trebuie doar să mă sune. Cred în continuare că pot contribui oriunde, cu atât mai mult la Barcelona, întrucât se bazează pe un număr mare de jucători tineri. 

Am spus mereu că am plecat pentru că am văzut că lucrurile nu sunt așa cum credeam că ar trebui să fie. Am mai spus că atunci când Barcelona are nevoie de mine și mă vrea, voi fi la dispoziția ei, indiferent de locul în care mă aflu”, declara Dani Alves în urmă cu o lună legat de revenirea sa la Barcelona.

Dani Alves are cele mai multe trofee din istorie

La 38 de ani, fundașul dreapta brazilian, atât de cunoscut în Europa, mai ales în tricoul Barcelonei, e fotbalistul cu cele mai multe trofee din istorie, la club și Seleção, nu mai puțin de 41.

Cele 41 de trofee ale lui Dani Alves:

  • 23 cu Barcelona;
  • 6 cu Paris SG;
  • 5 cu FC Sevilla;
  • 4 cu Brazilia;
  • 2 cu Juventus;
  • 1 cu São Paulo.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Kevin de Bruyne explică marea diferență dintre PSG și Manchester City: „Când sunt prea multe personalități diferite, problemele apar repede”

N-a durat mult! » Primul fotbalist amendat de Xavi pentru că a încălcat regulamentul la Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
michael
michael  •  13 Noiembrie 2021, 09:42

Mi se pare prea ”tinerel” acest Alves!! Nu știu ce randament mai poate avea la echipă!! Desigur, nu-i neg trecutul, era un AS al benzilor Barcei, însă avea altă vârstă!

21lva
21lva  •  13 Noiembrie 2021, 01:20

Inireestaaa Inieestaaaa. Și Puyol sigur e peste lenglet, araujo sau ce petarde mai sunt prin apărarea aia schweizer

Vezi toate comentariile (2)
Comentează