INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

N-a durat mult! » Primul fotbalist amendat de Xavi pentru că a încălcat regulamentul la Barcelona

Ousmane Dembele (n.r. - numărul 11) este primul jucător care a încălcat noile reguli ale lui Xavi
Foto: Imago
Ousmane Dembele (n.r. - numărul 11) este primul jucător care a încălcat noile reguli ale lui Xavi Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 19:19 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 22:03

Ousmane Dembele (24 de ani) a reușit să-l enerveze pe Xavi Hernandez, recent instalat pe banca tehnică a Barcelonei. Tehnicianul a stabilit reguli stricte, iar francezul a fost primul care a simțit pe pielea lui că nu e de glumă!

Mijlocașul francez a încălcat una dintre cele mai importante reguli ale lui Xavi, cea privind punctualitatea.

Potrivit Mundo Deportivo, Dembele a întârziat vineri dimineață. Jucătorii trebuie să fie prezenți la baza sportivă la ora 08:30 dimineața, chiar dacă antrenamentul începe la ora 10:00. 

Dembele a întârziat însă 3 minute și e primul fotbalist amendat de Xavi în mandatul său de antrenor al catalanilor.

Xavi ia în serios regulile impuse, chiar el fiind primul care a sosit la baza de pregătire a Barcelonei, la 07:52, în timp ce Ansu Fati a fost primul fotbalist care s-a prezentat la ședința de antrenament.

Xavi, reguli stricte la Barcelona

Din prima zi ca antrenor al Barcelonei, Xavi i-a avertizat pe toți: „În primul rând, e important să avem reguli. După aceea, vom discuta despre valori, despre respect și atitudine. Nu voi fi dur, dar vom aplica reguli”.

Unele din regulile lui Xavi, dezvăluite de jurnaliștii spanioli:

  • Se vor da amenzi. Din 2014, după venirea lui Luis Enrique, pedepsele au fost înlăturate pe „Camp Nou", susține AS. De acum, vor fi aplicate din nou, ca pe vremea lui Pep Guardiola.
  • Cu 48 de ore înaintea unui meci, jucătorii nu mai pot ajunge târziu acasă.
  • Activitățile extrasportive vor fi controlate chiar de Xavi. Nimeni nu va mai putea face călătorii personale în timpul sezonului. Nici măcar scurte, ca Piqué, pentru afacerile sale.
  • Activitățile de risc interzise. „Adio, surf! Adio, biciclete electrice!”, anunță Mundo Deportivo. Din nou, veteranul Piqué e vizat. Stoperul în vârstă de 34 de ani era văzut gonind cu o asemenea bicicletă rapidă.
Xavi s-a ținut de cuvânt! » Pique, cel mai afectat de noile reguli draconice impuse de antrenor
BARCELONA
Xavi s-a ținut de cuvânt! » Pique, cel mai afectat de noile reguli draconice impuse de antrenor

Xavi: „Presiune, agresivitate, intensitate"

La conferința de presă în care a fost prezentat oficial, Xavi a vorbit și despre cum vrea să joace Barcelona sub comanda lui. „Când vă aud, mă înfior. Noi suntem Barça, cel mai bun club din lume. Trebuie să învingem, aici nu există egal sau înfrângere”, le-a mulțumit Xavi fanilor. 

A explicat și cum va câștiga: „Atac, spectacol, un joc de posesie, nu speculativ, cu mare presiune pe adversari, cu agresivitate și intensitate". A revenit la cuvintele aceluiași mare maestru olandez: „Până la urmă, e ideea lui Cruyff. Primul apărător e atacantul și primul atacant e portarul”.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Borussia Dortmund nu renunță la Erling Haaland! Strategia pusă la cale de club pentru a-l convinge pe atacant să rămână

Neymar a urlat și l-a împins pe arbitru! Reacția stranie a „centralului”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează