INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Daniel Isăilă, formidabil în Emirate! Aproape de o mare performanță la clubul ministrului de Interne, fratele patronului lui Man. City!

Daniel Isăilă, antrenor Bani Yas // foto: Facebook @ Baniyas club
Daniel Isăilă, antrenor Bani Yas // foto: Facebook @ Baniyas club

Articol de - Publicat luni, 22 martie 2021 14:37 / Actualizat luni, 22 martie 2021 15:42

Daniel Isăilă revoluționează Emiratele. La 48 de ani, antrenorul e pe primul loc cu Baniyas, având 48 de puncte (record al echipei din Abu Dhabi) cu patru etape înainte de sfârșitul campionatului.

Pe 26 iunie 2020, Daniel Isăilă (48 de ani) ajungea pentru prima oară în Emirate. Liber, după demiterea de la clubul saudit Al-Hazm, unde rezistase un an și jumătate (iunie 2018 - ianuarie 2020), fostul selecționer U21 încheia un acord cu Baniyas. Un club mic, din Abu Dhabi, dar condus de un președinte puternic și influent: Saif bin Zayed Al-Nahyan (fratele șeicului Mansour, patronul lui Man. City), 53 de ani, ministrul de Interne din 2004 și vicepremierul EAU din 2009.

Isăilă are un ax format numai din străini: 3 sud-americani și un sârb

Îl înlocuia pe germanul Winfried Schäfer, 71 de ani, devenit cunoscut la Karlsruhe, apoi la naționala Camerunului. Semna pe un singur sezon, cu opțiune de prelungire, preluând o echipă care promovase în 2018 în prima ligă (Arabian Gulf League) și care se afla pe locul 9 în martie 2020, când campionatul EAU fusese suspendat definitiv. Cu doar 23 de puncte după 19 etape.

Axul formației e cu jucători străini, trei sud-americani și un sârb, de 25-27 de ani:

  • Saša Ivkovici, 27 de ani, stoper sârb de origine croată, ultima oară la Maribor;
  • Gastón Álvarez, 27 de ani, "închizător" argentinian, venit de la Arsenal de Sarandí;
  • Nicolás Giménez, 25 de ani, decar argentinian, împrumutat de la Talleres;
  • João Pedro, 27 de ani, vârf brazilian, adus tot sub formă de împrumut, de la Al-Dhafra.

Primul titlu și pentru Baniyas, și pentru Isăilă

Doar Ivkovici era la Baniyas când a sosit Isăilă. Ceilalți trei au fost achiziționați vara trecută. Cu ei, a revoluționat Arabian Gulf League. Au același supranume ca Man. City. The Sky Blues. Celeștii surprind Emiratele.

După 22 de etape, Baniyas e pe primul loc, cu 48 de puncte (record pentru echipă în elită), unul mai mult decât Al-Jazira, când mai sunt doar patru runde de disputat. Are cinci victorii consecutive, ultima 1-0 cu Hatta, gol Giménez.

Ar fi mare performanță pentru Baniyas. Primul titlu de campioană la fix 40 de ani de la fondarea clubului. Al-Nahyan l-a răsplătit pe Isăilă, pe 3 martie, cu un nou contract, pe încă doi ani. Până în 2023. Și pentru el ar fi o premieră. Întâiul său titlu ca antrenor.

Întotdeauna există presiune, chiar dacă nu te lupți pentru titlu. Mai sunt patru meciuri și orice este posibil. E timpul pentru un pas înainte - Daniel Isăilă, antrenor Baniyas

3 româniare Daniel Isăilă ca asistenți la clubul din Abu Dhabi: Dumitru Stangaciu, Gabriel Kajcsa si Marian Ungureanu

20 de goluria primit Baniyas în 22 de etape, cea mai bună apărare din Emirate (a marcat 43 de goluri, al 3-lea atac)

Citește mai multe știri despre stranieri:

Cum a pregătit Valentin Mihăilă sosirea lui Man la Parma: „Colegii mă întrebau de el, le-am arătat asta”

Ștefan Radu, în vervă și la interviu după ce a intrat în istoria lui Lazio: „Am atât de multă benzină în picioare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
dragos_chiva
dragos_chiva  •  23 Martie 2021, 02:01

La ăia e mai rău ca la noi. Fratele unui șeic este președinte de club dar și ministru de interne și vicepremier (ce funcție îi mai lipsește oare?). Acolo să vezi cumul de funcții și ce teren fertil în același timp pentru cercetări sociologice referitoare la corupție.Altfel, lucrurile cred că merg ca unse: președintele de club cere, vicepremierul aprobă iar ministrul de interne are grijă ca lucrurile să fie îndeplinite ca la carte...

dobrin
dobrin  •  22 Martie 2021, 19:19

Sa vina consultant sa-i faca echipa diletantului de Radoi, cum a facut si la U21 :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează