INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dinastia Maldini! Gol la 13 ani după ultima reușită a tatălui în Serie A

Daniel Maldini, gol la 13 ani după ultima reușită a lui Paolo la AC Milan // sursa foto: Imago
Daniel Maldini, gol la 13 ani după ultima reușită a lui Paolo la AC Milan // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 13:37 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 14:31

Maldini a devenit prima familie care înscrie în Serie A cel puțin un gol cu trei generații. Cesare a fost primul, a urmat Paolo și acum a spart gheața și nepotul Daniel.

Dinastia Maldini continuă să scrie istorie în Serie A și după retragerea lui Paolo. O nouă bornă a fost înscrisă în statistici după meciul lui Milan cu Spezia (2-1). Daniel, fiul cel mai mic al lui Paolo, fostul legendar căpitan al rossonerilor, a marcat chiar la debutul ca titular în Serie A. 

Golul cu care echipa lui Pioli a deschis în minutul 48 scorul sâmbătă, la 4.927 de zile de la ultima reușită a tatălui în tricoul echipei lombade, într-un meci din martie 2008. Și la 60 de ani și 222 de zile de la ultimul gol semnat de bunicul Cesare, în septembrie 1961.

Stefano Pioli: „Daniel are tehnică”

„Daniel are talent, tehnică, vede bine jocul și știe să se demarce, dar trebuie să o facă mai rapid, pentru că Bourabia l-a ținut de aproape. Am insistat mult ca el să se detașeze de adversar și să atace careul. Poate doar să crească și are toate calitățile pentru a ne oferi satisfacții în viitor”, l-a lăudat antrenorul Stefano Pioli. 

Și mai fericit a fost Paolo Maldini, directorul tehnic actual al lui AC Milan, care a sărbătorit reușita în tribuna arenei din La Spezia. Daniel mai jucase titular la Milan, dar în Europa League cu Sparta Praga în decembrie 2020, iar contra Speziei a fost schimbat în minutul 59.

Daniel Maldini, 20 de ani pe 11 octombrie

Maldini jr, care va împlini 20 de ani pe 11 octombrie, era și el marcat de momentul unic: „A fost o emoție foarte puternică, din fericire am câștigat și trebuie încă timp să-mi pun ideile în ordine. A fost greu să găsesc spații, dar astăzi colegii m-au ajutat mult să-mi depășesc tracul și să înving tensiunea meciului. 

Pioli e un tehnician foarte exigent cu mine, mă ajută cu sfaturile sale. Mister mi-a spus vineri că s-ar putea să joc, am înțeles după cum mi-a explicat cum să abordez fazele fixe că voi fi titular”.

VIDEO Adevăratul motiv pentru care Cosmin Contra a plecat de la AC Milan: „Este cel mai mare regret al carierei”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo a decis: devine antrenor după retragerea din fotbal » prima echipă pe care ar putea să o pregătească

Concurență pentru Real Madrid! Alt nume mare din fotbalul european îl vrea pe Kylian Mbappe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează