INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Datoriile o împing pe Barcelona să plece de pe Camp Nou!

Datoriile o împing pe Barcelona să plece de pe Camp Nou, foto: Imago
Datoriile o împing pe Barcelona să plece de pe Camp Nou, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 19 iulie 2021 11:52 / Actualizat luni, 19 iulie 2021 12:05

Barcelona trebuie să se mute din august de pe stadionul Camp Nou, unde s-a obișnuit. Din cauza problemelor financiare, dar și pentru a permite modernizarea arenei.

După ce Real Madrid a părăsit Santiago Bernabeu în sezonul trecut, evoluând pe Alfredo Di Stefano, un alt colos din La Liga se pregătește să facă același lucru. 

Barcelona trebuie să se mute de pe Camp Nou în sezonul viitor! Și nu doar din cauza procesului de modernizare și restructurare similar arenei din capitala Spaniei, dar și pentru a reduce costurile și așa foarte ridicate ale clubului catalan, confruntat cu o gravă criză financiară în pandemie..

Datoriile o împing pe Barcelona să plece de pe Camp Nou: Montjuic e complicat!

Pe lângă reducerea plafonului salarial, Barca plănuiește să joace pe termen ceva mai lung departe de arena legendară, dar acum evaluează opțiunile pe care le are. Evident, mult mai ieftine decât să continue pe Camp Nou, dar cu unele dezavantaje. Prima pe listă ar fi Olimpico Lluís Companys, denumirea mai nouă a fostului Montjuic. Inconvenientul este că arena aflată în proprietatea primăriei trebuie adaptată cerințelor logistice pentru prima ligă.

Adică trebuie să aibă gazon hibrid, ca pe Camp Nou, așa cum s-au obișnuit Messi & Comp. Pe acest stadion au loc de obicei concerte și alte evenimente, iar clubul ar trebui să ajungă la un acord pentru a pune meciurle când locul nu e ocupat. Complicat! Nu e acesibil nici cu metroul, iar capacitatea restrânsă la 50-60.000 de locuri ar necesita intrarea prin rotație a abonaților.

Datoriile o împing pe Barcelona să plece de pe Camp Nou!
Barcelona îl vrea pe Joao Felix la schimb cu Griezmann. foto:GettyImages

Varianta plauzibilă pentru Barcelona

Cea mai plauzibilă alegere și "rustică" ar fi transferul pe terenul doi, Estadi Johan Cruyff, cu o capacitate de doar 6.000 de locuri. Are avantajele de a fi ușor de ajuns cu mijloacele de transport și e și recunoscut de suporterii blaugrana ca un loc de-al casei, ce inspiră „tradiție și identitate", cum scrie presa catalană. 

Și aici e nevoie însă de investiții în a aduce arena la standardele cerute, dar măcar Barcelona ar băga bani într-o proprietate a clubului, nu a autorităților locale. Și aici se va juca doar fotbal. Iar în paralel s-ar face un restyling pentru Camp Nou.

1 miliardar fi datoriile Barcelonei, din care 730 de milioane de euro pe termen scurt, iar 443 de achitat mai târziu

Citește și alte știri de La Liga: 

„E știrea anului, Mbappe s-a înțeles cu noua echipă!” » Transferul verii în Europa

Șantaj de 10 milioane de euro la Real Madrid! Atât a cerut un ziarist pe înregistrările ilegale cu Florentino Perez

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ovidiu1
ovidiu1  •  19 Iulie 2021, 23:48

Spania intreaga e inglodata in datorii, toti s-au obisnuit sa traiasca pe datorie, noi ne indreptam in aceeasi directie, datoria ajunge la 50% din PIB.

cr_fabiani
cr_fabiani  •  19 Iulie 2021, 17:12

Clickbait

adrian_hora
adrian_hora  •  19 Iulie 2021, 16:28
Postat de davidgraham pe 19 Iulie 2021, 12:48

Cum bre, la astia nu e insolventa ...sa li se taie 90 % din datorii sa tapuiesti Bugetul Statului ? ... Astia n-au auzit de Mititelu. Dinamo, CFR Cluj, ETC. Ma rog Mititelu a bagat-o in faliment pentru ca astepta sa dea lovitura cu procesul contra FRF... Naivi spaniolii ....Solutia mea: Barcelona sa faca o reuniune prin absorbtie cu Dinamo, adica Dinamo sa absoarba Barcelona ...apoi prin insolventa se radiaza 90 % dintre datorii si apoi fac o diviziune si Barcelona revine in Spania, curata, neintinata, fata mare numai buna de maritat... :)

nu merge, au culori diferite :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează