INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Vestea îngrozitoare care a umbrit victoria Realului: un titular s-a rupt și stă pe bară cel puțin 6 luni!

David Alaba nu putea călca în piciorul stâng la ieșirea de pe teren // foto: Guliver/gettyimages
David Alaba nu putea călca în piciorul stâng la ieșirea de pe teren // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 06:59 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 09:02

David Alaba (31 de ani), titular incontestabil la Real Madrid, a suferit o accidentare gravă, fiind schimbat după 34 de minute în meciul formației blanco contra lui Villarreal, 4-1.

Destul de fragil în anii petrecuți la Real Madrid, scos adesea pe tușă de diverse probleme medicale, David Alaba fusese ferit de accidentări serioase în acest sezon.

Decizie inexplicabilă la golul decisiv din Sepsi - CFR Cluj » Au stat 3 minute la VAR: „Nu îmi vine să cred! Sunt uluit!”
Sepsi - CFR Cluj 2-1
Decizie inexplicabilă la golul decisiv din Sepsi - CFR Cluj » Au stat 3 minute la VAR: „Nu îmi vine să cred! Sunt uluit!”

Duminică seara, în prima repriză a meciului contra lui Villarreal, austriacul a suferit o leziune gravă.

În minutul 32, Alaba a încercat să-l deposedeze pe Gerard Moreno, urmărindu-l pe șeptarul oaspeților în jumătatea adversă. 

Aflat în spatele lui Moreno, Alaba a călcat strâmb, iar genunchiul stâng a avut o mișcare nefirească, spre interior, care l-a lăsat pe fundaș cu dureri mari.

David Alaba, 6-8 luni pe bară după accidentarea din Real Madrid - Villarreal

Alaba a simțit imediat că este vorba despre o problemă serioasă și a făcut semn că are nevoie de intervenția echipei medicale. După câteva minute în care David a rămas întins pe gazon, medicii Realului l-au scos de pe teren pe brațe, fără ca fotbalistul să poată călca în piciorul stâng.

La scurt timp după meci, a venit diagnosticul: ruptură a ligamentului încrucișat anterior, aceeași accidentare pe care au suferit-o în vară Eder Militao și Thibaut Courtois, o problemă care presupune cel puțin 6 luni de pauză, dacă nu chiar 8! 

„El va fi supus operației zilele viitoare”, a transmis Real Madrid.

Carlo Ancelotti: „Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva”

„Suntem foarte triști. Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva, trei astfel de accidentări în 4 luni”, a comentat la conferința de presă antrenorul Carlo Ancelotti.

Cu Alaba accidentat, liderul din La Liga rămâne în 2 fundași centrali, Antonio Rudiger și Nacho. Militao se află în proces de recuperare după accidentarea suferită în vară.

Real Madrid are opțiunea de a transfera un stoper în ianuarie sau de a promova unul din academie sau de la echipa a doua. O variantă ar fi Marvel, fundaș de 20 de ani de la Castilla. 

Ancelotti a indicat că va începe prin a-l folosi în centrul apărării pe Aurelien Tchouameni, închizător la origine: „Vom vedea dacă putem aduce pe cineva în mercato. Tchouameni poate juca acolo, este prima opțiune atunci când avem o urgență, iar acum avem o urgență”. 

Rezumatul VIDEO al meciului Real Madrid - Villarreal

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Răzvan Lucescu e noul lider în Grecia! » Serie impresionantă pentru echipa românului
PAOK SALONIC
Răzvan Lucescu e noul lider în Grecia! » Serie impresionantă pentru echipa românului
Klopp, nervos după remiza cu United: „Nu am dominat-o niciodată mai clar. Doare acest rezultat”
Liverpool
Klopp, nervos după remiza cu United: „Nu am dominat-o niciodată mai clar. Doare acest rezultat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Freyya
Freyya  •  18 Decembrie 2023, 12:21

un jucator "s-a rupt"???asta e jurnalism? huo!

camcam
camcam  •  18 Decembrie 2023, 10:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

francescoli1974
francescoli1974  •  18 Decembrie 2023, 09:29

Real are anul acesta mari probleme cu accidentările jucătorilor, accidentări care presupun pauze lungi iar lotul este deja decimat.Nici nu am idee la ce soluții va apela Don Carlo pentru meciurile viitoare,cu Alaves,în Cupa cu Arandina și imediat anul viitor în ianuarie în Supercupa.Ar fi cazul de niște cumpărături Don Florentino Perez,nu crezi?Nu poți sta la infinit în Nacho sau Lucas,jucători admirabili ,cu randament bun pe mai multe posturi dar...se pot accidenta și ei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează