INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

De când avea 16 ani, visul lui Suarez a fost să ajungă la Barcelona » Motivul este însă unul emoționant și nu are legătură cu fotbalul

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 aprilie 2016 14:35

Luis Suarez e un tip sensibil, în ciuda oricărei impresii lăsate pe terenul de fotbal. Familist convins, uruguayanul are, de când era doar un puști, aceeași parteneră, Sofia. 

S-au cunoscut când el avea 15 ani, iar ea 12, iar povestea lor de dragoste a fost supusă unei dificile încercări când fotbalistul avea doar 16 ani.

Suarez spune despre Sofia că l-a salvat ca om și ca fotbalist: "Între 12 și 14 ani am trecut printr-o fază în care nu știam dacă vreau să joc cu adevărat fotbal, lucrurile nu mergeau bine pentru mine, nu voiam să învăț, nu îmi plăcea să mă antrenez. Îmi plăceau doar să joc meciuri oficiale. Tata ne părăsise. Eram foarte furios, un rebel și totul s-a întors împotriva mea", recunoaște jucătorul de 29 de ani.

"Sofia m-a salvat"

Suarez spune că îi datorează totul soției lui și povestește cum s-a antrenat din greu pentru a se transfera în Europa și pentru a fi alături de ea din nou, după ce Sofia se mutase cu familia în Barcelona.

"Când am cunoscut-o pe Sofia a fost o mare schimbare în toate sensurile. Eram foarte leneș în ceea ce privește învățatul, iar ea m-a ajutat să realizez că lucrurile nu mergeau bine pentru că nu acordam interes studiului, nu pentru că eram prost.

M-a ajutat să mă schimb, am început să marchez, am ajuns până într-un punct în care eram aproape să bat recordul de goluri marcate la naționala de tineret. Recordul era de 64 de goluri, eu am înscris 63".

Sofia s-a mutat cu familia din Uruguay la Barcelona, iar Luis și-a pus în gând să facă orice numai să fie din nou alături de iubita lui. Cei doi s-au căsătorit în 2009 și au doi copii: o fată (5 ani) și un băiat (3 ani).

"Atunci am realizat că dacă vreau să fiu aproape de ea va trebui să muncesc din greu. Să mă trezesc dimineața și să mă duc la antrenamente, munceam mai mult decât era nevoie. Trebuia să obțin un transfer în Europa ca să pot fi din nou cu ea".

În 2006, când avea 19 ani, Suarez s-a transferat la Groningen. "Când vreau ceva chiar vreau foarte, foarte mult acel ceva".

"Am văzut Barcelona pentru prima oară când aveam 16 ani. Eram foarte agitat pentru că era pentru prima dată când călătoream. Am suferit mult în avion. Plus că nu știam că mi se vor pune atâtea întrebări la aeroport și nu aveam adresa pentru că mă aștepta cineva: iubita mea (care acum îi este soție) și tatăl ei.

Am intrat în panică, mă temeam că mă vor trimite înapoi în Uruguay. Norocul meu e că mă înțelegeam bine cu socrul, altfel le-ar fi zis celor de la biroul de imigrări că nu mă cunoaște când au sunat să întrebe de mine.

Citește și: Povestea emoţionantă a lui Luis Suarez: Cum a ajuns idol puştiul care "aduna monede de pe jos pentru a-i face cadouri iubitei"

Când Sofia s-a mutat cu familia ei în Barcelona am fost foarte trist. Era aproape imposibil să o mai pot vedea având în vedere situația mea. Sofia mi-a lăsat un caiet cu melodii romantice ale lui Julio Iglesias și Alejandro Lerner. Îmi amintesc foarte bine: când am ajuns acasă am luat caietul, m-am aruncat în pat și nu puteam citi versurile fără să plâng.

Fratele meu mai mare m-a obligat să mă duc să joc meciul pe care-l aveam în ziua în care a plecat Sofia. Dacă voiam să-mi văd iubita trebuia să triumf în fotbal. Îmi repetam asta des. La două luni după ce a plecat, Sofia mi-a zis că nu mai rezistă așa, să fim departe. Am vorbit cu reprezentantul meu de atunci, Daniel Fonseca, și i-am zis să-mi cumpere un bilet. Fratele meu mi-a dat 70 de pesos pe care i-am schimbat în 50 de euro și cu banii ăștia în buzunar am plecat.
Când am ajuns la Barcelona am vizitat toate obiectivele turistice și am trecut și pe la Camp Nou, dar l-am văzut doar de afară. Nu aveam bani să intru.

Mă întrebi dacă mi-am propus atunci să joc la Barça? Nu. Mă gândeam doar să o pot vedea pe Sofia din nou. Mi-au trecut multe lucruri prin minte, să fiu chelner sau orice, inclusiv să mă las de fotbal.

"Am trecut printr-o perioadă grea când a trebuit să mă mut. Și eu, și Luis credeam că nu ne vom mai vedea. M-am mutat la Barcelona în octombrie 2003, iar el a venit în vizită în decembrie. A fost minunat. Mi-a spus că nu poate trăi fără mine și ne-a fost clar amândurora că relația noastră va continua, în ciuda distanței. El a spus mereu că s-a transferat de la Nacional la Groningen ca să fie mai aproape de mine. Când s-a transferat în Olanda m-am mutat cu el. A fost ușor să-mi conving familia să mă lase să plec pentru că fuseserăm despărțiți doi ani. Mama a mers în Uruguay cu treabă, iar Luis s-a dus să vorbească cu ea. A înțeles imediat. Cunoscându-l pe Luis cred că nici nu a întrebat-o, i-a spus doar: «Uite ce se va întâmpla». De atunci am fost nedespărțiți"Sofia Balbi, soția lui Luis Suarez

SOFIA ȘI LUIS SUAREZ
12540623 1182401831784883 3789033055321323657 n
12718275 1196239610401105 6112874875524810596 n

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  02 Aprilie 2016, 19:05

Omule tu nu ti cu Steaua tu ii urasti e ceilalti. Steaua e doar obiectul cu care iti sustii ura. Ce spune omul in articol si ce intelegi tu. Imi pare rau dar la tine e fara scapare. Nu te obosi sa imi raspunzi, ceea ce ai scris acolo e pur si simplu de ajuns ca sa isi dea cineva seama de ce poti. Un suporter adevarat aduce argumente nu contra argumente

ottobraun
ottobraun  •  02 Aprilie 2016, 16:53

mimi stoica la ratat la avut pe lista si pe dintos!

popiques
popiques  •  02 Aprilie 2016, 16:10

gresit el voia la fcsb :(

Vezi toate comentariile (3)
Comentează